Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért beszélnek itt szegénység...

Miért beszélnek itt szegénységről amikor tele van az Árkád? Parkolni nem tudok annyian vannak, vagy akkor oda csak a burzsoák járnak?

Figyelt kérdés
Minden kis taknyos kezében ott az iphone is. Én nem gondolom hogy itt akkora szegénység lenne mint amit sokan vizionálnak. A nagy jólétben már nem tudják mit találjanak ki.
2016. okt. 13. 21:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

Érdekes, én nem járok plázázni és nincs a kezemben az Iphone.

Akkor én panaszkodhatok? Megengeded?

2016. okt. 13. 22:01
 12/22 A kérdező kommentje:
Szerintem te sem vagy szegény, különben nem itt írogatnál este 10 után, hanem szépen mennél csicsikálni, mert tudnád holnap kelhetsz hajnalban hogy elérd a buszt és mehess a gyárba robotolni.
2016. okt. 13. 22:11
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
Az iphone-t a taknyosok a kettes átlagért szokták kapni. Régen apuka autót vett nekik, ma már cinkes, az ájfon a nyerő.
2016. okt. 13. 22:13
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ó, ha tudnád, hogy a gyári bérezés nem a fizetések legalja, nem írnál ekkora ökörséget. Mellesleg, én ismerek olyan embert, aki hajnal 3-4 körül kel állatokat etetni, de attól még 10-körül fekszik.

2016. okt. 13. 22:21
 15/22 anonim ***** válasza:

"Szerintem te sem vagy szegény, különben nem itt írogatnál este 10 után, hanem szépen mennél csicsikálni, mert tudnád holnap kelhetsz hajnalban hogy elérd a buszt és mehess a gyárba robotolni."

Holnap szabadnapos vagyok, te gyökér.

Ma dolgoztam 15 órát.

2016. okt. 13. 22:24
 16/22 anonim ***** válasza:

Attól, hogy valakik jól élnek/jobban élnek, még lehetnek szegények. Ez a tipikus "de hát az Árkád/üzletek parkolójában tele van autókkal, meg sok ember van ott!" érv a szegénységet nem tagadja le, csak mutat egy példát, hogy valakiknek jobban megy a szekér. Egyszerű példával nézve, azaz állítás, hogy "Van piros szekrény.", még nem zárja ki, hogy nincsen mondjuk zöld szekrény.

Én szerintem az tekinthető relatíve szegénynek, akinek ha elromlik a mosógépe, hűtőszekrénye (váratlan kiadások), akkor nem tud újra beruházni, csak vagy hitelből, vagy több hónapos/éves megtakarításból, illetve a számlák és csekkek befizetésével gondjai akad(hat)nak, akár még csúszhat is a kifizetésével.

És képzeld el, hogy vannak már okostelefonok és számítógépek amik egész olcsón elérhetőek (a kisemberek számára is), az internet szolgáltatás akár 4 ezer/haviért is lehet rendelni (mobilnet akár 600-700Ft/hó). Az internetet akár spórolási célból is lehet kötni, hisz az interneten rengeteg dolgot lehet csinálni (pl. aprópénzért tárgyakat rendelni Kínából, míg itt az ára a többszöröse lenne) és irgalmatlan sok információt lehet vele nyerni.

A gyáraknál nem csak délelőttös, hanem délutános műszak is van, és emellett létezik szabadnap is.

2016. okt. 13. 22:31
 17/22 anonim ***** válasza:
68%
Ha csak az ország 5% kifejezetten gazdag, az si félmillió ember. És az országon belül is Budapesten a legmagasabb a nettó átlagkereset, duplája, mint a legszegényebb megyéknek.
2016. okt. 13. 23:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát, attól, hogy a győri Árkád tele van, még vannak szegények. A Dunántúlon is, az ország keleti feléről nem beszélve. Győr azért ebből a szempontból, az ország "boldogabbik" részén van.
2016. okt. 14. 02:50
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy, neked iPhone allergiád van?
2016. okt. 14. 02:52
 20/22 anonim ***** válasza:
54%

"Miért beszélnek itt szegénységről amikor tele van az Árkád?"

Mert akikkel tele van az árkád, azoknál van a szegények pénze.

2016. okt. 14. 05:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!