Miért sokkal népszerűbbek a "ballibsi" híroldalak, amikor társadalmilag sokkal alulreprezenátabbak?
Az Origo lassú átállásával változott ugyan a helyzet valamelyest, de még mindig messze a leglátogatottab oldalak az Index, a HVG, 24.hu és a 444.
Mi lehet erre a magyarázat?
Az emberek nem kíváncsiak a kormányzati propagandára.
Nekem van régi, jó középvezető fideszes ismerősöm, aki szinte csak "ballibsi" médiát olvas, mert saját elmondása szerint abból legalább megtudja, mi zajlik az országban, míg a saját médiájuk szerinte csak népbutításra jó.
Az, hogy a legtöbb értelmes embernek nem oldalak vannak a politikában, amiket a végsőkig imádni kell, hanem konkrét esetek és események, amikről véleményt lehet alkotni.
A kormányközeli oldalakon pedig nem írnak a Fidesz-kormány mocskáról, az csak az ellenzéki lapokban van benne, így aki tudni akarja az igazat, annak muszáj azokat olvasnia.
Aki pedig nem akarja tudni az igazat, a valóságot, hanem csak nyalni akar a Fidesznek, az magát a valóságot formálja a saját ízlése szerint. Nekik tuti választás az Origo, az M1, a Magyar Idők, Pesti Srácok és ehhez hasonlók.
- Ugye Orbán Úr Önnek igaza? Ugye-ugye? Önnek igaza van, ugye, Orbán Úr?!!
- Igen.
- Köszönöm Orbán Úr, Ön egyszerűen varázslatos!!!
- Szerintem is az vagyok.
- Az hát! Mi az hogy! Imádom Önt!
- Hát igen. Gondoltam.
- Jajj, ne mondjon nekem ilyeneket, mert menten nedves lesz Öntől a bugyim, ha csak belegondolok, hogy Ön gondol valamit!
- Öhmm, van még egyéb kérdése? Esetleg tovább mehetnék?
- Persze, Orbán Úr! Természetesen, Orbán Úr!
- Kösz.
Én nem tudok már az Origo-val sem azonosulni. Már a hírek címéből látszik mennyire a kormánynak nyaló cikkek vannak.
Én a valósághoz közeli dolgokat szeretem látni, az pedig az Indexen van. Nem pedig azt a propagandát ami tündérmesének ír le mindent közben a valóság nem az. Kimondottan hányok a Magyar Időktől például. De most őszintén...legyen egy jó olyan jobboldali média amit olvasni lehet, de sajnos nincs. Egyszerűen én azt szeretem ha van oknyomozás és átlátás. Nem pedig az íróasztal mögüli minden rendben a gazdasággal és az országgal. Pl. egy csomó hírek van amit elhallgat a jobboldali média.
az indexen es a hvgn sok a nem politika temaju tartalom
ahogy haladunk fogozatosan a tisztan orbangyulolo profilu oldalakig ugy konvergal a nullahoz
lasd a kettos mercet propellert mar csak a szelsosegesek olvassak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!