Most akkor Orbán vagy Gyurcsány győzött?
Sajnos a Merkel nemrég (néhány napja) nyilatkozta, hogy továbbra is tervezi a migránsokat "szétosztani"(az EU-ban)
Hiába mondják sokan, hogy letettek róla
Azért érvénytelen, mert nem szavaztak annyian/érvényesen,
ami kellett volna.
Ezt a szavazást pedig inkább kellene közvéleménykutatásnak
hívni, mivel ez csak azt tükrözi, hogy az ország egy része
nemmel, kisebb része igennel, harmadik része pedig sz4rik
az egészre, mert érvénytelenül szavazott.
"Azért a 3 millió + 1 szavazat pont azt mutatja, hogy a magyaroknak jó része nem kér a migránsokból."
Nem, nem ezt mutatja. Elolvastad a népszavazásban feltett álkérdést? Most nem idézem szó szerint, de a kérdés nem arról szólt, hogy jöjjön-e ide migráns, hanem arról, hogy a tagállami parlamentünk felülbírálhassa-e az Európai Parlament azon döntését, amely a migránsok elosztására vonatkozik. Aki a népszavazáson szavazott, az a szavazatával még semmilyen módon nem foglalt állást a migránskérdésben.
Azt be kell ksmerni, hogy ez bizony Orbán győzelme. A szavazók 98 százaléka nemmel szavazott. Ha megnézed az utóbbi negyed évszázad részvételi arányát, láthatod, hogy durván 40 százalék körüli szokott lenni MINDIG a részvétel, ennyien járnak szavazni.
Láthatod, hogy a többség sosem szavaz, mivel tudják higy minden szavazás ÁTVERÉS.
Hogy Gyurcsány győzött-e, azt nem tudom. Nézőpont kérdése. A baloldal azt akarta, hogy ne menjünk szavazni. Ez végül megtörtént. Hogy azért-e, mert ez volt a felhívás, vagy ezek az emberek egyébként sem mentek volna, azt kideríteni lehetetlen. (Én meggyőződésből nem mentem). De ha azt nézem, hogy végül az lett, amit a baloldal akart, akkor ez nevezhető győzelemnek is.
Orbán viszont egyértelműen bukott. Még ha győzelemként is akarja ezt a bukást eladni. Érdekes megfigyelni, hogy indult a kommunikáció (100%-os részvétel lesz) és hova süllyedt (ha érvénytelen is, de a nemek győztek, tehát megvan a felhatalmazás, mert 3,2 ember véleménye blablabla...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!