Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hány éves a legfiatalabb...

Hány éves a legfiatalabb gárdista?

Figyelt kérdés
Olvastam,hogy elméletileg 14 év alattiak is beléphetnek.Valóban vannak ilyen kicsik?Szerintetek önszántukból léptek be?
2010. ápr. 24. 18:33
1 2 3 4 5
 41/44 bumbi02 ***** válasza:
44%

elvileg léphetnek be, és ha jól tudom kadétnak hivják öket... nem hinném h vmire jó lehet, kb arra h akit nem válogattak be a suli focicsapatába tudjon vhova tartozni...

hagyományörzés... milyen módon örzi a hagyományt a gárda? nem hallottam róla speciel hogy husvétkor a teljes magyar gárda vona gáborral az élen meglocsolta volna országunk szép leányait... magyar hagyomány..

magyar hagyomány örzéshez miért kell egyenruhában menetelni??? elég érdekes módja a hagyományörzésnek és csodálkoztok hogy sokan tartanak a gárdától? ahhoz hogy árviznél segédkeznek a gárdisták (szép dolog) minek kell menetelni? miér nem lehet csa ugy szimplán segiteni.. vagy egy olya szervezet ameik régi magyar szokásokat elevenit fel mindne évben, segédkezik árviznél egyenruha és menetelés , valamint politikai hovatartozás hangoztatása nélkül.... jaaah hogy igy senkit se érdekelne? tehát a Gárdisták cska fel akarnak azzal tünni hogy milyen szépen tudnak masirozni? gratulálok....

2010. ápr. 25. 09:16
 42/44 anonim ***** válasza:

Imádom ezt a masírozás szót... :)

Vess már egy pillantást arra a bizonyos "egyenruhára".

Véletlenül nagyon hasonlít a régi magyar népviseletre.

2010. ápr. 25. 09:43
 43/44 bumbi02 ***** válasza:
ebbe ki is merült a hagyományörzés? ettől hagyományörzés h felvett egy hasonló ruhát? amugy tényleg a régi magyaroknak volt siltes sapkájuk rajta árpádsávval:)))
2010. ápr. 25. 10:01
 44/44 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat.Nem sok újat tudtam meg.Értem én,hogy nincs kiosztva kinek mi a feladata,de akkor a kadétok mit csinálnak?A gárdistákról hallottam,hogy vért adtak és az árvíznél segédkeztek (javítsatok ki ha valamit rosszul tudok).Ha jól értelmezem a kadétok ebben nem vehetnek részt,akkor ők mit csinálnak?Nincs itt véletlen egy kadét? :D Arról kéne írnom,hogy a 18 év alattiak miért,milyen megfontolásból lépnek be ilyen "szervezetekbe",már kiválasztottam 2őt amelyekről tudtam írni,de Magyar Gárda témában nem vagyok jártas pedig elég sokat foglalkoznak velük.De ha nem tudok jól tájékozódni valami mást választok.
2010. ápr. 25. 10:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!