Hogyan kerülhetett bele Orbán Viktor, a menekültek és a Fidesz menekült politikájába egy NYOLCADIKOS TÖRTÉNELEM TANKÖNYVBE?
Hogyan lehetséges ez? Hogyan kerülhetett bele egy 8. osztályos történelem tankönyvbe egy ilyen propaganda? Ki engedélyezte ezt? Hogy történhetett meg egy modern demokratikus országban, hogy belekeverik az aktuálpolitikát a gyerekek életébe?
"a cocializmusban Rákosi képe miért lehetett kint a falon?"
Mert akkor minden közintézményben fel kellett a falra akasztani egy Rákosi képet.
De csak várj egy kicsit, és majd megláthatod, hogy Orbánt akasztják fel.
Mármint a képét! De nem akkorát, mint Rákosié, mert Rákosi képe azért nagyobb. Nem sokkal, mert Orbánnak is elég nagy képe van, ezt még a felakasztás előtt meglátod.
Jaj csak most látom, milyen félreérthetően fogalmaztam, ezt már magyarázhatom...
Akkor meg inkább nem is magyarázom. :-D
Azért hívőpajtás igazán eldönthetnéd, hogy most akkor mi a helyzet a diákok véleményével.
Vagy az csak továbbra is akkor undorító, ha épp nem értenek egyet a nyaltjaiddal?
na pont az ilyen gotland nevű elmebetegek miatt van szükség, hogy bekerüljön ez a történelemkönyvekbe
láthatóan vért is hány a függetlenünk, annyira függetlenül nem bírja, hogy vannak akik máshogy gondolják
erősíti meg 65% aki el sem olvasta csak azt hogy orbán viktor már kalapál hogy itt már megint a liberálisok hazug világképe lesz pillanatok alatt cáfolva egyszerű tényekkel, úgy hogy egy 8. osztályos is könnyedén átlát rajta
"Azert, mert van olyan tèmakör hogy jelenkori törtènelem. Abba pedig vastagon benne van a migrànsvalsàg ès OV is. Ennyi."
Tényleg van ilyen témakör, és ebben mindeddig olyan dolgok szerepeltek, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia történészei feldolgoztak, tudományosan megfogalmaztak, és kialakítottak róla egy tudományos véleményt.
Most viszont olyan dolgok kerültek bele, amelyről még semmilyen tudományos álláspont, vélemény nem alakult ki, csak a tankönyv írójának a nyelvhosszát lehet lemérni belőle.
Egyébként mint szülő (igen, liberális szülő) hadd válasszam már meg, hogy a gyermekeimet hogyan, milyen adagokban, milyen szemléletmóddal készítem fel a politika értelmezésére, és hadd legyen már az én saját jogom, hogy milyen világnézetet, milyen szemléletmódot alakítok ki bennük.
EZ NEM AZ ISKOLA DOLGA, hanem az enyém, vagyis a szülőé.
Az iskola oktassa a tatárjárást, a mohácsi vészt, 1948-at és 1956-ot, de NE OKTASSA A JELENKORI ESEMÉNYEKET, azokat majd elmagyarázom a gyerekemnek úgy, ahogy én akarom, és akkor, amikor szerintem már megérett rá.
Ennyi.
tök jó, hogy ezek szerint te sem olvastad el az a max 100 karaktere forrást, ugyanis nem alkotnak róla véleményt a könyvben, hanem a gyereket utasítják rá
meg meg merik kérdezni, hogy mit jelent az a szó, hogy homogén
Vagy mondhatnám azt is, hogy ne vigyék be a politikát az iskolákba, mert még kevésbé van ott keresnivalója, mint a munkahelyeken. A munkahelyekről ki van tiltva a politika, és szerintem ebbe az iskolák éppen úgy beletartoznak.
A legaljasabb, hitlerjugendre emlékeztető dolog az iskolai politikai nevelés.
ma 16:37
Hugyozz még tovább széllel szemben. Mindenki hülye, csak te vagy helikopter, és most sem a fideszt véded szokás szerint, ugye?
Van olyan dolog, amelyben a fideszt elítéled egyáltalán?
ma 16:35
Totálisan egyetértek veled.
Ezek az állami tankönyvek csak arra jók, hogy birkákat neveljenek a gyerekekből. Ha nem gondolkozni nem tudó, sőt nem is akaró társadalmat nevelnek ki, akkor egyszerűbb lesz ellenségképekkel riogatni, mindent megmagyarázni.
Így volt ez már a szocializmusban is, és ezért is van ennyi megvezethető idős még mindig az országban. Hasonló vonalon folyt az oktatásuk anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!