A határontúliak mit éreznek, amikor a baloldal most a befogadás mellett kampányól?
Nem is olyan régen a baloldal, együttesen állt ki a határontúliak kettős állampolgárságának rlutasítása melett, pedig szó sem volt szavazati jogról. Csak egy papír lett volna, amivel jelképesen elfogajuk őket, de akkor a baloldal heves ellenkampányban sikeresen megakadályozta ezt.
Most 10 évvel később már a Szíreket befogadnák ugyanezek az emberek, pedig nem múlik el nap migránsok által elkövetett atrocitás nélkül. A határontúliak ilyenkor mit érezhetnek? Mit hallani arra? Mik jelennek meg az ottani médiában? Barátaid akik ott élnek, mit mondanak?
Tudjuk tudjuk, még mindig.
mi hülye baloldaliak nem adnánk állampolgárságot a határontúliaknak( de Gyurcsány azt is mondta hogy nem megoldás ez, ehelyett a kiterjedő európai unio lehetőséget kihasználva a magyar nemzetet újra egyesítjük...nektek meg kellett a potya szavazat..).
Nem tudom ez megoldásabb volt a megoldásnál? Nem tudom a határontúliak mit gondolnak erről, de büszkék lehettek magatokra...
Dagadhat a melle a hős hazafi jobboldalnak amiért ők a magyarok mi meg a migranték oldalán vagyunk, ugye? ezt akarod sugallni? Úgy látszik nem megy mert sokszor kiemelted, és az utolsót leszámítva semmit se mondanak erre.
A menedékkérőket idekeverni... Ettől mélyebbre azért ugye nem lehet majd?
nem tudom, talán nem is vagyunk mi olyan rosszak baloldaliak.->
https://www.youtube.com/watch?v=8FF3TWiOpvc
nem kell szeretnem a gyurcsányt (nem is teszem) hogy ebben rezonáljak azzal amit mond. Sőt, baloldalinak se kéne lennem.
Számomra utolsó mocskos dolog amikor azt sugallják hogy baloldaliként magyarellenes vagyok. Vagy hogy nem ugyanúgy gondolok történelmünkre mint más. Nekem nem számít trianon, és a XX. század összes tragédiája.. . Én nem vonom kétségbe más magyarságát, más emberségét, pláne származását, nem nevezem idegenszívű magyargyűlölőnek meg iylenek, éppen abból hogy melyik oldalt támogatja.
Akkor ki a szar közülünk? A határontúliakat erről is kérdezhetnénk.
Határon túliként én azt gondolom, hogy a magyar politika sajnos semmit sem fejlődött a 2004. december 5-i népszavazás óta, csak most a baloldal vette át az akkori Fidesz szerepét, a Fidesz pedig az akkori gyurcsányista baloldalét.
A helyzet bizonyos dolgokban nagyon különbözik az akkoritól (pl. mi magyarok vagyunk, a menekültek nem azok). De vannak hasonlóságok is, főleg a politikai gyűlöletkampány terén.
A politikusok soha nem a valóságról beszélnek, hanem annak valamilyen végletes eltúlzásáról, ami már science fiction, és semmi más céljuk nincs vele, mint indulatokat és félelmeket kelteni, az indulatokból és a félelemből pedig profitálni, szavazatokat szerezni.
Mi volt a helyzet 2004-ben? Egy politikai erő felvetette a kérdést, hogy mi lenne, ha Magyarország honosítaná azokat a magyar anyanyelvű, magyar identitású embereket az elcsatolt területekről (olyanokat egyébként, akiknek az ősei amúgy magyar állampolgárok voltak, és állampolgárságukról nem önként mondtak le).
Teljesen világos volt, hogy ez nem jelentett volna Magyarország területére való tömeges és azonnali bevándorlást, minden tudományos adat is ezt támasztotta alá. Legfennebb néhány tízezer ember bevándorlását eredményezte volna a dolog, ami a demográfiai fogyás tekintetében még használt is volna Magyarországnak.
Erre jött az akkori baloldal és azt mondta: 23 MILLIÓ ROMÁN fogja elözönleni az országot!
Igaz, akkor már Románia teljes lakossága is csak 21 millió volt (1992--ben volt 23 millió), de ez sem zavarta őket.
A hülye nép meg benyalta a félelemkeltő maszlagot... :-(
2016-ban a félelemkeltés mechanizmusa ugyanaz volt. Adott volt egy kérdés: akarja-e vagy nem akarja Magyarország lakossága, hogy egy kvóta alapján 1300 menedékkérőt ideiglenesen Magyarországon helyezzenek el arra az időre, ameddig a mnagyar hatóságok lefolytatják a menekültügyi eljárásukat?
Erre jött a Fidesz, és telekürtölte, sőt, mai napig teleplakátolja az országot olyan marhaságokkal, hogy Soros MILLIÓKAT telepít Európába. És pluszban BETELEPÍTÉSRŐL beszéltek, nem ideiglenes elhelyezésről, menekültügyi eljárásról.
A hülye nép meg benyalta a félelemkeltő maszlagot... :-(
Mi a hasonlóság a két eset között? Hogy mindkét alkalommal olyan szintű túlzásokig mentek el a politikusok, amelyek a valósággal köszönő viszonyban sem álltak.
És mi a tanulság? Hogy a magyarországi választók sajnos vevők a túlzásokra, a gyűlöletkeltésre, a megfélemlítésre. Akkor is, ha idegenekről van szó, de még akkor is, ha a saját magyar testvéreikről.
Ijessz rá a magyarokra, kelts pánikot köztük, és agyatlanul megszavaznak bármit, amit akarsz, beveszik a legelmeroggyantabb maszlagot is, mert a félelem és az indulat mozgatja őket, nem a ráció, a logika vagy a józan ész, amikor szavazni mennek.
Ez van. A népet nem lehet leváltani, de ha a nép hülye, akkor ez nagyon fájdalmas tud lenni. Viszont el kell fogadnunk mindig a népakaratot.
Nekem 2004-ben nagyon fájt a dolog, ma már kevésbé (igaz, nyilván mostmár nem rólam és a hozzám hasonlókról volt szó, hanem másokról). Mostmár csak mosolyogtam és legyintettem. Ja, persze, 21 millió román, több százezer bevándorló, idegen állampolgárok betelepítése, sorosozás... Semmi új, csak a magyar politika hozza a formáját. És a magyar választók is.
Én 2004-ben eldöntöttem, ha ilyen hülye bír lenni egy ország, akkor sem akarok az állampolgára lenni, ha utánam hajigálják az állampolgárságukat. Betartottam a mai napig, és jól megvagyok így, igaz magyarként, de román állampolgárként. Így élt apám is, nagyapám is, és megmaradtak magyaroknak, én is meg fogok.
Magyarország meg csak népszavazgasson a mindenféle betelepülők ellen, miközben a saját épeszű lakossága, ha teheti, otthagyja az országot!
Örülhet az az 1200 ember, akit nem ért olyan pech, hogy egy ilyen gyűlölködő ország fogadja be ideiglenesen.
De ha lehet egy tanácsom, mint nem magyar állampolgárságú magyar embernek, aki aggodalommal figyeli az anyaország sorsát: lassan kattanjatok már le arról az 1200 nyomorultról (akit fiktív százezrekké, milliókká tupírozott a magyar politika tipikus gyűlöletkampánya), meg rólunk is (akik összesen vagy 2 millióan vagyunk, és eszünk ágában sincs áttelepülni, de ez nem zavart meg abban, hogy 21 millió románt emlegessetek), és kezdjetek el a KIVÁNDORLÁSSAL FOGLALKOZNI!
Mert miközben 21 millió román bevándorlótól rettegtetek, meg több százezer, több millió bevándorló feltartóztathatatlan áradatáról képzelegtetek, aközben TÖBB SZÁZEZER EMBER ELHAGYTA AZ ORSZÁGOTOKAT. Mert nemhogy odamenni nem akar senki, barátaim, hanem onnan menekül el lassan, de folyamatosan az értelmesebbje.
Nyugi, nem kell attól rettegjetek, hogy bárki is ott szeretne élni, dolgozni! Ma már nyugat felé tartó útjukban nemcsak a határon túli magyarok lépik át Magyarországot, nemcsak a migránsok, menekültek, bevándorlók is igyekeznek mielőbb letudni, mint egy kellemetlen "állomást" a szabad világ felé tartó útjukon, hanem a MAGYARORSZÁGON SZÜLETETT MAGYAR EMBEREK is azonnal lelépnek, ha tehetik.
HAMIS PROBLÉMÁKKAL FOGLALKOZTOK, kedves agymosott szavazógépek!
Ideje volna a nemlétező bevándorlás helyett a LÉTEZŐ KIVÁNDORLÁSRA emelni a tekinteteteket!
ma 14:35
Hidd el nálunk is csak egy nagyon szűk rétegnél talál be a gyűlöletpolitika, az országunk nagy része nem olyan mint a kérdező és társai. Csak hát egy pár gyűlölködő miatt ugyanúgy gyűlölködő népnek könyvelnek el minket, mint ahogy egy pár orbánimádó nőlerángató miatt meg fideszesnek titulálják az összes határon túli magyart.
Nem az a gyűlölködő, aki kampányol, leszavaztatja a natárontúliek kettősállampolgárságát? Szavazati jogát?
Szoktatok gondolkozni ? :XD
"Nem az a gyűlölködő, aki kampányol, leszavaztatja a natárontúliek kettősállampolgárságát? Szavazati jogát? "
Nem. Csupán szereti a határon belüli magyarságot és ezért azt szeretné, hogy a saját sorsáról ne olyan szavazzon, akinek annyi köze van a magyar politikához, az itteni élethez, a magyarországi életszínvonalhoz, hogy a határon túl a városa kapott Orbántól egy stadionra pénzt. Inkább neked kellene valahogy rálelni a gondolkodás képességére ;).
Ami meg a határon túliakat illeti, nem Gyurcsány fordított hátat és vonult ki a trianoni megemlékezésről, hanem orbánod. És ma pár évvel később ez az ember vastagbőrrel az orcáján játssza, hogy érdeklik a határon túliak és nem csupán a szavazatuk. Ja majd elhiszem ha lesz időm, meg annyi eszem, mint a híveinek.
És minden határon túli magyarnak ajánlom a kedves figyelmébe a következő szégyent:
"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ KÉPVISELŐI KIVONULNAK.) Köszönöm szépen." -
1990. június 4. parlamentijegyzőkönyv-részlet
14:35
Ezt nagyon betaláltad, én is határon túli vagyok és ugyanígy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!