Van aki elhiszi, hogy az elmúlt években tényleg jelentősen csökkent a munkanélküliség, egyre több embernek van állása?
Ózdon lakom. Itt soknak lett állása az elmúlt 2-3 évben. Az a cég ahol dolgozom (7 éve) 5 évvel ezelőtt 5-6-száz embert foglalkoztatott most 1200-an dolgoznak. Új cég szinte nem is létesült az elmúlt években a városban viszont a meglévők többségnél új munkahelyek létesültek. A két legnagyobb foglalkoztató a Johnson electrik és a Generál electrik - mind a két cégnél az elmúlt 2-3 évben jelentős foglalkoztatottság bővülés történt.
Hm, ezutóbbiakat mondjuk jó olvasni:)
Talán mégsem annyira statisztikai humbug az egész, mint ahogy gondoltam:)
A munkanélküliséget nem tudják csökkenteni, de ahogy Hofi mondta "statisztikát magyar módra" tudnak csinálni: szépen be kell írni foglalkoztatottnak a közmunkásokat és a külföldön dolgozókat, és lám, máris javul az arány.
Mivel a társadalmi szakadékok folyamatosan nőnek, az alsó-középosztály vészesen csúszik a szegénység felé, és mindenki hanyatt-homlok menekül is Magyarországról, ezért egyre több lesz a közmunkás és egyre több lesz a külföldön dolgozó is. Ergo egyre nő a foglalkoztatottság. Hurrá! :-)))))
Nyugat-Magyarországon, és Budapesten, munkaerő hiány van, de nem kicsi.
És már a Keleti országrészben is igen komoly változások vannak.
Ez annak köszönhető, hogy sokan elmentek.
Én már régóta mondom, hogy a 100%-os foglalkoztatottság és a 0%-os munkanélküliség NEM csak álom!
Könnyen megvalósítható volna, csak épp a munkanélkülieket is foglalkoztatottnak kellene tekinteni. Én ki is találtam erre egy fogalmat: "FŐÁLLÁSÚ MUNKAKERESŐ". Úgy kell venni, hogy ez is egy munka, hiszen, neki az a foglalkozása, hogy munkát keres, vagy elkölti a segélyt.
A hivatásos munkakeresőkről nem kell úgy gondolkodni, mint munkanélküliekről, hiszen ez is felfogható munkaként, amiért tisztességes, 0 forintos fizetés jár. Ezek az emberek ráadásul az adót és járulékokat is rendesen fizetik, hiszen a hivatásos munkakereséssel szerzett 0 forintos fizetésük után mindig időben és rendesen fizetik meg a megfelelő százalékú adót.
A Fidesz jó irányba indult el, amikor a közpénzből fizetett közmunkásokat is foglalkoztatottnak kezdte tekinteni, de nem értem, miért ilyen bátortalan a kormány! Vagy tényleg nem jutott még eszükbe ez a megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!