Mi ez a nyugdíjra való spórolás, megtakarítás? Egyre többet hozzák fel.
A szülők idejében se kellett spórolni, mégis a nagymama 130 ezret kap kézbe, jelenleg egy 10essel keresek többet, ha nincs túlóra benne, ha van akkor az olyan 10e+ így már 150et kapok néha.
Mégis ha megtankoltam az autót, vagy nyáron motorral járok, arra is elmegy valamennyi, de havi 100-at elszoktam tenni, szülőknél lakva.
De ezt ingatlanra szeretném költeni, nem nyugdíjra :D Ezzel akarják zsarolni az embereket hogy nem fognak pénzt kapni a ledolgozott éveik után? Ennyi erővel egyszerűbb belemászni adócsalásba, cigicsempészetbe... Abból meg rendeződik majd az egész élete az embernek, a nyugdíjas éveit is beleértve.
24F
A nagymamád 130 ezres nyugdíját a jelenlegi dolgozó réteg fizeti (bruttó bérből 10% nyugdíjjárulék). Jelenleg még elég ember van, hogy eltartsa a nyugdíjasokat.
Viszont figyelembe véve a születési statisztikákat, úgy néz ki, hogy 30-40 év múlva, amikor majd mi mennénk nyugdíjba, már
- nem mehetünk, mert addigra 70-80 év is lehet a nyugdíjkorhatár,
- keveset fogunk kapni, kevesebbet, mint amiből meg lehet élni.
Ezért érdemes elgondolkozni azon, hogy saját magad is teszel félre. 24 évesen még nem annyira égető, de 30-35 éves korban már mindenképp.
"A nagymamád 130 ezres nyugdíját a jelenlegi dolgozó réteg fizeti"
Ezt olyan nyugdíjasnak meséld be, aki ledolgozott 50-60 évet felelőségteljes munkakörben és sokat tett azért, hogy te most egy jobb országban élhess. Te is sokkal tartozol ezeknek az embereknek. Ez nem könyöradomány, hanem életük munkájának az eredménye. Ha te is ledolgozol majd 50-60 évet, akkor lesz jogod ezt felülbírálni, addig nem. Kb ennyi a térténet.
# 2
Te most mivel is vitázol? Mit akarsz megcáfolni?
Az idézett részt cáfold meg! Az abban lévő állítás teljesen helytálló. Semmiféle egyéb következtetést nem kell levonni belőle.
(Azért örülök, hogy valaki rögtön ráharap a vita lehetőségére.)
Ha befogadnánk sok életerős dolgozni vágyó menekültet akkor lenne nyugdíjuk 30 év múlva.
Így nem lesz.
Ezért kell spórolni, vagy gyorsan minden nőnek szülni 18 éves gyerekeket. (ez persze nem lehetséges...)
"Ha befogadnánk sok életerős dolgozni vágyó menekültet"
dolgozni vágyó :DD
2:
A felosztó-kiróvó nyugdíjrendszerben az aktív réteg járulékaiból fizetik a nyugdíjakat, ahogy azok is fizették korábban az akkori nyugdíjasok nyugdíját. Ezt leírni miért lenne felháborító, ha egyszer így működik a rendszer. Pontosan emiatt lesz gondban a nyugdíjrendszer, mikor sokkal több nyugdíjas lesz, és kevesebb aktív korú.
24 F
Az a nagy helyzet, hogy te meg én akik húszas éveinkben járó fiatalok NEM FOGUNK NYUGDÍJAT KAPNI.
Ennek az az oka, hogy túl kevés a gyerek, és a dolgozóknak egyre több nyugdíjast kell majd eltartani, ami nem lehetséges, szóval a nyugdíjakat drasztikusan lefogják csökkenteni, illetve megemelik a nyugdíj korhatárt.
A nyugdíjrendszer 20 év múlva összeomlik.
És ez nem valami humbug, vagy jóslás hanem ez egy matematikai tény.
Szóval a nyugdíjat elfelejtheted, elkezdhetsz spórolni.
""24 F
Az a nagy helyzet, hogy te meg én akik húszas éveinkben járó fiatalok NEM FOGUNK NYUGDÍJAT KAPNI""
Micsoda jósok vannak itt!!!
Tudják mi lesz kb 40-50 év múlva!
1991-ben végeztem a szakmunkásképzőt. Azóta minden évben legalább 5-ször 10-szer felhozza valaki ezt a baromságot.
ezzel a megtakarítós játékkal két probléma van
1. egyéni szinten a legtöbb ember egyszerűen nem termel annyit, hogy abból végtelen kevés időt is tölthessen nyugdíjasként
1-2 milliós manyup "vagyon" lol...
2. Globális szinten a tőke túlkínálata már jelenleg is NEGATÍV kamatokat hoz ausztriában, németországban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!