Miért szavazták meg 2010-ben a Fideszt, ha mindenki tudta, hogy ez lesz?
A "Vikikirály", "Viktátor", "Szent Orbán" nem újkeletű csúfnevek. Az első Orbán-kormány idejéből, az 1998-2002 közötti időszakból származnak. Akkoriban ugyanis Orbán ugyanezt csinálta. Hatalom összpontosítása a saját és a haverjai kezében, mézesmázos konzervatívizmus és kereszténykedés egy progresszív és ateista országban, szegényekkel való kitolás.
Akkoriban még nem volt ennyire kinyílva a csipája, de sejteni lehetett, hogy most durvább lesz, mivel 2002 és 2010 között számos jel utalt arra, hogy szellemi állapota megbomlott.
Az MSZP alatt sem volt fenékig tejfel az élet, de legalább szabadság volt, nagyjából azt csináltál amit akartál.
Ennél jobb már úgy sem lesz, de kérdem én, nem jobb egy olyan országban élni ahol röhögsz az inkompetens vezetőkön, mint ahol rettegsz az őrült vezetőktől?
Ezután a 6 év után én visszasírom az MSZP-t.
"cigizhettél a megállóban"
1. Nem tudok, hogy tényleg én lakom-e olyan rossz környéken, de nálunk a buszmegállóba rendszeresen dohányzik valaki, pedig azért nem kevesen szoktak ott állni.
2. Én magam ki nem állhatom a dohányfüstöt, anyukám pedig asztmás rá, igaz, ő semmilyen füstöt nem bír, de a cigarettafüstöt bírja a legkevésbé. Soha nem dohányoztunk, és én magam is gyűlölöm a cigarettát. De nem lehet egy kellemes dolog, ha a legtöbb dohányos végül megbánja, hogy rászokott.
Ha a fidesz eddig nem is hozott értelmes döntéseket, de a "buszmegállóban tilos a dohányzás" című dolog számomra (és még sok embertársam számára) igenis előnyös. Sőt, ez most független is a fidesztől, mert ha egy kecskeszarvval rendelkező ember hozta volna a döntést, akkor is egyetértenék vele, mert a dohányos nem csak a buszmegállóban tud dohányozni, de az emberek meg végigszagolják a füstöt, ha ott dohányzik! Ha lázadni akarsz, akkor azt ne az ártatlan embertársaid kárára tedd, te a fideszre haragszol, és nem azokra, akik ott állnak melletted a buszmegállóban, és biztos vagyok benne, hogy a valódi ok nem pont a dohányzásos téma, csak erre vetíted ki. Ha dohányozni akarsz, én kérlek, hogy ne a buszmegállóban tedd! És ez független a fidesztől, ezt én mondom, mert szerintem annyi elvárható, hogy a dohányosok belegondoljanak abba, hogy ne azok közé füstöljenek, akik nem szeretik szagolni. Mert ezzel csak nekik ártasz, a fideszes tagok felé ezzel nem üzensz semmit. És ezt akkor is így gondolnám, ha a fidesz nem hozott volna ilyen törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!