Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem értem, miért jönnek...

Nem értem, miért jönnek azzal, hogy Budapesten nincs munkanélküliség? Extrém, vagy speciális tudás nélkül sehol sem lehet ott elhelyezkedni.

Figyelt kérdés

Corvinus-os BSC diplomával és középfokú angol, alapfokú német nyelvtudással sehol sem tudtam Budapesten elhelyezkedni. Még a mekibe sem vettek fel mert "túlképzett" vagyok, és nem akarnak felárat fizetni. Mindenhova ahol ilyen 800 forint feletti órabérek vannak, oda vagy valami extrém tudás pl. szlovák nyelvtudás kell, vagy csak ilyen Java, .NET fejlesztőket keresnek.

Az egyetlen munka ahová megfeleltem volna, az éjszakai BKV busztakarító, 550 forintos órabérért és este fél-nyolctól hajnal fél-négyig lett volna a műszak.

Ennyi pénzből egyrészt egyáltalán nem tudtam volna megélni, másrészt meg annyira megalázó diplomával és annyira alja munka, hogy inkább kihagytam.

Mégis azt olvasom, hogy itt mindenki az írja, hogy Budapesten mekkora munkaerőhiány van, meg csak itt lehet megélni. WTF? Mi van?

2016. szept. 3. 16:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

Van munkanèlkülisèg, de szakember hiány is van! Te csak a Corvinust emelted ki, tehát èrdemi végzettséged nem nagyon lehet. A közép angol meg már annyira alap hogy kàr hangoztatni is. Az alap némettel meg kitörölheted. Java fejlesztő lennèl, vàlogathatnàl a melók között.

Az meg különösen érdekes hogy találnál állàst, csak degradálònak èrzed. Most sajnáljalak? Te tudod hogy másokon akarsz-e èlősködni avagy dolgozni.

2016. szept. 3. 18:59
 12/16 anonim ***** válasza:
51%
Na ez az állás tényleg rosszul hangzik. Takarítás, éjjel, nagyon kevés fizetésért. Amúgy mi a fene az a Java fejlesztő? A Java nem egy számítógépes program? Mit kell azon fejleszteni? És ennyi informatikai állás van?
2016. szept. 3. 19:08
 13/16 MZ.per.X ***** válasza:
0%

Arról nem a világ tehet, hogy te nem tudsz semmi versenyképes tudást felmutatni.

Amúgy ha már tanultál valamit, akkor miért BKV takarítónak jelentkezel?

2016. szept. 3. 19:35
 14/16 anonim ***** válasza:
40%
Már megint egy "okoskodó" diplomás kérdező.
2016. szept. 3. 20:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Gazdinfós vagy?
2016. szept. 4. 13:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem a tesco-ban a garantált min. bért akartak adni + pár ezres egészségkártyát fizetés gyanánt, nem lett volna 80 se együtt nettóban.
2016. szept. 4. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!