Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért számítok "komenistának",...

Miért számítok "komenistának", ha Magyarországra is rendes béreket szeretnék?

Figyelt kérdés
Már jó párszor megkaptam, hogy "komenista" vagyok. De ezt most nem értem. Ahol nagyobb a jólét, mint nálunk, ott komenisták élnek?
2016. aug. 29. 07:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ettől nyilván nem számítasz annak.Ha mégis annak tartanak, feltehetőleg más oka van.
2016. aug. 29. 10:39
 12/13 anonim ***** válasza:
Miért nem lehet nálunk is azt csinálni, mint nyugaton? Mert 40 év szovjet megszállás alatt nem lehetett gazdaságot építeni. Mert a "komenisták" csak az államadósságot növelték, ami a rendszerváltás után a nyakunkba szakadt. Mi sokkal rövidebb ideje tudjuk építeni azt, amit nyugaton már sokkal korábban elkezdtek.
2016. aug. 29. 11:22
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha most hoznál egy olyan törvényt, hogy a munkaadók fizessenek magasabb béreket az alkalmazottaknak, a külföldi cégek kivonulnának az országból oda, ahol nincs ilyen törvény. A hazai vállalkozók meg tönkremennének, mert nem tudnák megfizetni a munkavállalókat, és még nagyobb lenne a munkanélküliség.

Az állam tehát csak annyit tehet, hogy adót csökkent, hogy több pénz maradjon az embereknél, többet tudjanak fogyasztani, így több céget tartsanak életben. De ha ezt teszi, akkor értelemszerűen kevesebbet tud szociális juttatásokra fordítani.

Szóval ha azt követeled, hogy az állam minden józan logika ellenére mesterségesen kikényszerítse a béremelést, akkor valóban kommunista vagy, mert ugyanezt csinálták Kádárék is, és most mi szívunk miatta, mert a mi nyakunkba szakadt az államadósság.

2016. aug. 29. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!