Miért van ez? Ha negatív kritika éri az országot, védik, amúgy még szídják?
Még régebben tettem fel 3 kérdést. Az egyikben azt kérdeztem, hogy miért van az, hogy minden szomszédos országban jobban élnek mint mi, már a szerbek, ukránok és a románok is lehagytak, sőt már a balkánon is jobban élnek lassan. Erre olyan válaszok jöttek amik egyből védik az országot, cáfolják a hülyeségeket amiket írtam és oda jutunk, hogy nem is annyira vészes itt élni. Amikor viszont azt kérdezem, hogy milyen az életszínvonal a környező országokban, hozzánk képest vagy úgy teszem fel a kérdést, hogy MO-n nem rossz hely, mert a szomszédjaink között is sokan rosszabb helyzetbe vannak, akkor csaupa negatív válasz jön. Kiderül, hogy egész Kelet-Európában nálunk legrosszabb élni, sőt a balkán is jobb. Néha már szinte úgy beszélnek az országról, mint egy harmadik világbeli lepratelepről.
Mit gondoltok erről?
Szlovénia egy dunántúlnyi terület, és ha megnézzük észak nyugat magyarországot, akkor itt is lehet mondani, hogy hű meg hű micsodafejlettség!
Horvátország meg pont olyan felemás, mint Magyarország.
Szlovák szociális háló egy nagy 0.
"a két kérdésnek más a közönsége"
Ezt úgy érted, hogy arra a kérdésre (Magyarországon nrm rossz élni, mert...) a negatív válaszokat túlnyomórészt ballibsik adták volna?
Egyszerű. Én is szoktam az ilyen kérdésekre válaszolni.
Ezeknek a kérdéseknek a többsége hibás. A környező országok közül Horvátország nagyjából egy szinten van velünk, Szlovákia és Szlovénia minimálisan hagyott le ( régiónkon belül még ide, az éppen lehagy kategóriába sorolható Lengyelország és Csehország is ), a többiek nem hagytak le.
Ha viszont valaki azt mondja, hogy itt milyen jó élni, az is túloz. Igaz, hogy jobban élünk mint a Föld országainak 2/3-a, de ne ez legyen már a viszonyítási alap. Motiváljon az, hogy simán lehetnénk Csehország szintjén és ne az, hogy "még jó hogy nem vagyunk Macedónia szintjén".
"Ezt úgy érted, hogy arra a kérdésre (Magyarországon nrm rossz élni, mert...) a negatív válaszokat túlnyomórészt ballibsik adták volna?"
hát nem én mondtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!