Mit szolnátok egy ilyen jövőhöz Magyarországnak?
Mindenhol multik merre a szem ellát. Az emberek lelkesen vásárolnak, nyoma sincs az éhezésnek, már a minőségi éhezés is csaknem teljesen eltűnt. Az emberek megengedhetik, hogy egészségesen és változatosan táplálkozzanak. Ennek az oka pedig a magas kereset. A minimálbér 1000 Euró (a Forint rég a múlté). Egy átlagos munkás is vígan megkeres 1500-3000 Eurót, a diplomások akár 5000 Euró feletti fizetést is bezsebelhetnek. A nyugdíjak is szép magasak. Épp ezért az utakról eltűntek a 20-30 éves kocsik. Még a legszegényebbek is legalább egy új Suzukit vezetnek. Az emberek is megszépültek, mivel van pénzük, hogy foglalkozzanak magukkal, mindenki márkás cuccokat hord, pl. a Hilfiger és a Nike cuccok is könnyen megfizethetőek mindenkinek. Az elektronikai kütyüket is mindenki kedve szerint cserélgetheti. A házak is szebbek lettek, az emberek elkezdtek foglalkozni a környezetükkel. Tehát gazdagok lettünk és ennek minden jótékony hatása érezhető.
Miután megvannak az anyagiak mindenki nyugodtabb és békésebb lett. Az emberek elkezdtek nyitottak és elfogadóak lenni. A meghatározó világnézet a liberalizmus lett. Megszokott látvány az utcán egy meleg pár ölelkezése. Sőt a melegek házasodhatnak is és gyereket is örökbe fogadhatnak ha akarnak. A kisebbségek megítélése is rengeteget javult, ennek az oka pedig a sikeres integráció. A romák teljesen beilleszkedtek, sőt más bevándorlók is érkeztek a közel keletről, Ázsiából és Afrikából, hogy a kultúránkat színesítsék. Ezáltal igazi multikúlturális országgá váltunk. A magyarság már csak az ország 60%-át teszi ki, de ez senkit nem zavar. Mindenki békében él. Részben ennek is köszönhető, hogy az angol nyelv szintén hivatalos lett és a lakosság minimum 80℅-a beszéli is.
Továbbá az oktatás és egészségügy is világhírű lesz. Saját multikat nyitunk Afrikába, Ázsiába és Európában is. Minden téren nyugati néppé vállunk. Egy erős kapitalista és liberális Magyarország jön létre.
Nektek, hogy tetszik? Élnétek?
"Ki akar suzukit ha warburgja is lehet?"
Anyád akar.
Pár gondolat amivel nem értek egyet, remélem végigolvasod :):
1). ,,Eltűnnek az utakról a 20-30 éves kocsik"
Az én utópiámban az utakon 20-30 éves kocsik vannak, amik még MOST IS ÚGY MENNEK mint a vadi újak.
2). ,,Mindenki kedves szerint váltogathatja a kütyüit"
Nekem jobban tetszene ha akkor kellene csak váltogatni, ha teljesen jobb és energia takarékosabb, hatékonyabb megoldást találnak. De minden kütyüt stb. úgy gyártsanak hogy a lehető legtöbb ideig eltartson.
Hogy miért rossz ez a fogyasztói társadalom? Egyrészt több a munka. Minél több mindent kell gyártani, annál kevesebb ember marad a szociális ellátásra stb. Pl. ha nem lenne annyi autó gyár, mert az autók tartanának akkor maradna az országba mondjuk 50.000 ember, akikből lehetne ápoló a kórházba, vagy csendőr hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságba legyen még az utolsó 100 fős faluban is meg kilóméteres listát írhatnék még. De lényeg lényege hogy minél kevesebb ember termel, és minél több foglalkozik a nép egészségével, biztonságával, hobbijával, nevelésével, lelki világával stb. stb. szerintem annál teljesebb életet élhetünk. Akkor idővel lehet ha elég lenne napi 6 óra munka, és lehet ha az átlagéletkor megközelítené a 100-110 et is. 0 stressz, egészséges táplálkozás, sport, és orvosi vizsgálatok segítségével.
3). ,,Mindenkinek márkás cuccot"
Az én képzelet világomba nem lenne márkás és márkátlan. Eltűnnének a reklámok. Tilos lenne. Ha valaki akar venni cipőt. bepötyögi hogy Nike. Vannak modellek, megnézi hogy ez erre jó, ez arra jó de nem lennének olyanok hogy 2 hétig tartó cipő, meg hordhatatlan kényelmetlen. Minden cipőt úgy gyártanának hogy a lehető legtovább jól nézzen ki a lábon, és kényelmes legyen vagy a célnak megfelelő. Interneten olvashatnánk róla véleményeket + teszteket. És ez alapján választhatnánk. Azokat a márkákat amik jól szerepelnek a teszteken és a véleményeken előbbre rakja a sorrendbe, és nem az agymosó reklám alapján választanánk a cuccainkat, hanem ésszerű dolgok dönthetnének, így mindenki a legjobbat kapná.
4). ,,A Magyarság 60%-át teszi ki csak az országnak"
Szerintem meg minden kultúra a saját földjén gyönyörű. Ha mindenhol multikulturalizmus lenne akkor eltűnne egy csomó kultúra, és népszokás ami számomra fontos. Történelemből tanulunk, tartozunk valahova, tudjuk hogy ide tartoztak dédszüleink is. Közös nyelvünk, történelmünk, szokásaink... Nekem fontos hogy tartozzak valahova.
5). ,,A lakosság minimum 80% beszéli az angolt"
Szerintem nem igazságos hogy egy nemzet nyelve legyen a világnyelv. Nem egyenlő esélyekkel indulunk így a világban. Sokkal igazságosabbnak tartanám ha a világ nyelv az eszperántó lenne, vagy egy még jobban kidolgozott műnyelv. Ha alkotnánk egy szinte tökéletes nyelvet, azt közösen hozhatná létre az emberiség, minden kultúra szókincséből raknánk egy keveset, nyelvtana a legegyszerűbb lenne, és az lenne alkalmas arra hogy az egész világnak ez legyen a nyelve.
Mondjuk az én gondolataimhoz hatalmas nemzetközi változásra lenne szükség. De hát, mind a kettő csak képzelgés, egyik se következik be egyhamar. Szóval én csak nagyobbat álmodtam :).
Jól hangzik, kivéve, hogy az angolt is hivatalos nyelvvé tegyük. A németek kb. ilyen szinten állnak minden más európai országhoz viszonyítva, mégsem tettek semmilyen más világnyelvet hivatalos nyelvvé. A német nem könnyű nyelv, de megküzdenek vele, akik részesülni akarnak abból a jólétből. Bármilyen nehéz is a magyar, azzal is megküzdenének a jólétért cserében.
Egy nagyhatalom sem engedett be más hivatalos nyelvet mint az őshonos, csak azért mert az világnyelv, tehát az egyetlen hivatalos nyelvnek a magyarnak kellene maradni. Hogy törve, hogy akcentussal, úgy-ahogy beszéli, de beszélje mindenki, aki érvényesülni akar. Az más kérdés, hogy széleskörben oktatni kellene a világnyelveket, hogy e rózsás mintaállam fenntarthassa diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatait. De belföldön nem kell más hivatalos nyelvet elismerni.
A dolog minden más része gyönyörűen hangzik. Bárcsak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!