Lakott területektől távoli tanyák és nyaralók védelmére NEM IGAZ, hogy nincs hatékony védelem! Azt írjátok: kutyákat agyonlövik, tömör kerítés inkább csábítja a senkiháziakat, kamera/távfelügyelet semmit nem ér - MI akkor a tökéletes védelem?
Mindegy, hogy csak néhány órára, vagy akár hosszú napokra marad távol a birtoktól az ott élő család, állítólag, ha kifigyelik a helyet a fenti megoldások együttese sem ér az ég világon semmit!
Kutyákat lefújják, lelövik, megmérgezik, a magas, tömör kerítés inkább "csábítja" a betörőket, tüskés bokrokat a profik pillanatok alatt kivágják, kamerák ellen maszkot használnak, a riasztó által (vagy az elektromos kerítés, annak babrálása során) küldött néma riasztásra időben nem érnek ki az őrző-védő cég, vagy a rendőrség autói.
Egy Isten háta mögötti szomszédoktól mentes nyavajás tanyán, vagy egy erdő széli nyaralóban (mindegy, hogy ezek kicsik, vagy akár ötszáz négyzetméteresek) ép eszű ember nem tárol ékszereket (nekünk például nincs egyetlen egy drága portékánk sem - sehol), vagy hetven plazma tv-t, sem értékes porcelánokat, vagy készpénzt, tehát TUDHATNÁK a mocsok ingyenélők, hogy ha oda betörnek fosztogatni, jóformán SEMMI értékeset nem tudnak onnan elvinni, mégis akárhány környéken jártam már (több megyéről van szó!), mindenki, aki megszólalt a témában (és van/volt lakott területektől távol(abb)i ingatlana) megerősítették, hogy a házaikba minimum egyszer betörtek már.
Bocsássatok meg, ha némileg kiakadtam ezen, de nem akarom elhinni, hogy nincs semmiféle hatékony védelem...
Szinte mindenhol azt hallom és olvasom, hogy ezeket sem hét robosztus kutya, sem hét riasztó, sem hét kamera, sem hetven elektromos kerítés, sem hétszáz infrasorompó, sem távfelügyelet, sem - babrálás esetén - rendőrségre néma riasztást azonnal küldő rendszer, egyszerűen semmi sem riasztja el/tartja távol...
Az ilyen helyen élő emberek többségének - mindegy, hogy kis ötven négyzetméteres nyaralójuk, vagy több száz négyzetméteres tanyakomplexumuk van - nincs havonta hét-nyolcszázezer forintjuk az élőerős őriztetésre.
Örülnének, ha már ott tartanának...
Minden roszindulat nélkül, de azért a végére csak odaszúrsz párat, a másikat kicsit se lenézően, ahh nem, véletlenül se...
De nincs harag - ha ennyi kell, hát legyen, lenyelem és inkább beleharapok a nyelvembe, nem szúrok vissza. Azonban csak van némi sarkítás (és féligazság) a te mondandódban is, csak egy, de az kőkemény téveszme:
"Ahhoz, hogy valakinek egyik biztonsági rendszer se legyen elég, sőt azok kombinációja."
NEM NEKEM! Ebben tévedsz, nem is kicsit! Ezt ki kell kérnem magamnak.
TI - így nagybetűkkel - írjátok (és mások mondják élőszóban), hogy még ezek kombinációja sem elég.
Én lennék a legboldogabb, ha ezek már megfelelőek lennének.
De mindig jön valaki, aki rátesz egy újabb lapáttal, azaz szerinte semmi nem elég jó. Profi banda, ha kinéz valamit, és nincs otthon senki, akkor bejutnak - nos ŐK azok akik miatt (szerintetek) SEMMI NEM ELÉG!
Köze sincs hozzám, sem holmi légbőlkapott ostoba feltételezéshez. Hozzájuk van köze, fordulnának fel mind.
A kilences azonban még válaszolhat a neki feltett kérdésre, arra nem kaptam megoldási javaslatot, íme:
"Tehát szerinted csak a megfizethetetlen árkategóriába tartozó élőerős őriztetés (0-24-ig, az év 365 napjában) lenne az EGYEDÜLI biztos védelem?
Ha igen, az nem "elég", ha (mikor hosszabb időre távol marad a háznép, pl. két hétig) egy közeli rokont kérnél meg (vagy "fizetnéd meg" őt), hogy addig az intervallumig maradjon már a házban, annak környékén - esetleg estére meg más valakit "állítanál be" (szintén valahogy megfizetve, vagy kalákába), hogy akkor meg ő vigyázzon addig az ingatlanra és a telekre?
Mégiscsak olcsóbb lenne így, nem? :) Működhetne ez a verzió?"
"Amikor mocskos ingyenélőztél, nagyon erősen kilógott ám a rasszista lólábad.
Megjegyzem, erősen fölfújtál egy problémát, úgy csinálsz, mintha mindennapos dolog lenne a vidéki egyedülálló házak kifosztása, de te is tudhatod, hogy ez hazugság.
Azon túl vigyázhatnál arra, hogy eleinte csak adott kisebbségeket fogsz utálni, aztán elkezdesz minket nőket is, utálni fogod a külföldieket, a végén még a saját anyádat is.
Jobbernek lenni nagyon gáz."
Olyan húgyagyú fotelprolinak lenni csak az igazán gáz mint amilyen te lehetsz! :D
Ennyire fájó pontra tapintottam? :DD Nagyon el lehetsz nyomva otthon, ha így kifakadtál! :DD
Vagy elhiszed egy politikai párt (mindegy melyik - fikarcnyi különbség sincs köztük) által terjesztett manipulatív dogmatikus ostobaságokat (és csak egy újabb BIRKA VAGY, aki megy a komcsik, a fideszesek, meg a jobbikosok után).
Vagy csupán éretlen lehetsz még, de nagyon.
Hiszen olyan aranyos vagy, hogy süt rólad, hogy vissza kívánnál vágni, de az ég világon semmi értelmes kritikát nem tudsz megfogalmazni, és csak újabb alaptalan személyeskedésekkel próbálnád meg a másikat "megbántani", mivel nem jut eszebe az ég világon semmi más (egyelek meg, de cukika vagy :D ).
Ezt csak a tizenévesek csinálják mérgükben kedvesem. :)
Látom rajtad a próbálkozás aprócska lángját, de ennek sajnos nagyobb a füstje, mint a lángja, és amit el akartál érni, hogy legalább egy nüanysznyit felidegesítsd a másikat, ahelyett a másik szimplán csak mosolyog rajtad. :)
De tartok tőle, hogy fiatal korod miatt ezt még csak fel sem fogod, és abban a butuska hazugságban élsz, miszerint "hujjuj, most sikerült a másikat legalább egy picit felhúznom, jájjj de szupcsi kölyök vagyok, hűűűha". :)
Legközelebb csak akkor írj majd gyermekem, ha el is olvasod amit neked címeznek, felfogod, majd arra reagálsz, és nem balga módon kizárólag csak provokálni jössz majd fel ide, mert csupán egy (újabb beetetett) érzelmileg sivár hulladék vagy.
Hiszen te szegény szerencsétlen, neked csak az a lényeg, hogy rettentően mellélőtt :DD téves, ostoba és gyermekien infantilis állításaidat (mellyel teljesen egyedül maradtál) másoknak jóóóóól odamondd.
Tudod kicsi lány, amivel te itt most lejárattad magad, ez nem eszmecsere, nem felnőtt emberhez méltó beszélgetés, ezt ti gyerekek egymás közt úgy mondjátok: kur.va gáz! :DD
Mivel nem vagy hajlandó felfogni amit írnak neked (képes vagy egyébként értelmes gondolatokra, nevetséges mondvacsinált beböfögések helyett? komolyan kérdem, mert eddig úgy néz ki én vagyok az egytlen aki kettőnk közül képes erre), és még saját hibáidat sem vagy hajlandó észrevnni, illetve továbbra is azt a megmosolyogtató hülyeséget képzeled, hogy akár egy másodpercre is nyeregben lehettél volna, mikor éppen saját magad járattad le ország-világ előtt, nos ez a három dolog együtt a CÍMERES hü.lye ismérve.
Mint jól tudjuk (legalábbis mi, értelmes emberek - tudom kirekesztettnek lenned nem gyengén fájhat), hogy részeggel és hü.lyével nem érdemes leállni vitatkozni, ezért ezt az egyoldalú beszélgetést veled itt befejeztem.
Nyugodtan verd a fejed a falba dühödben, akadj ki, írj amit akarsz, azt már nem fogom látni.
Törlöm a kiírást, többé egy ilyen értéktelen, aljakategória, kizárólag-csak-beböfögésre-képes, nulla, senki házi taknyos kölyökhöz vissza nem nézek.
Már azt is bánom, hogy egy sort is írtam valaha neked, hiszen akkora egy önérzetes kölyök szintjén megrekedt kapitális hü.lye vagy, hogy teljesen mindegy mit írnak neked, kilométerekről látszik, hogy elmaradott fejednek csak a kötekedés számít - te soha nem is akartál senkivel értelmes vitát folytatni.
Azért a végére fogadj el egy jótanácsot tőlem:
Olvasd el és értelmezd amit nem véletlenül írtak rólad (ha olyan ritka öntelt okoskának hiszed magad, illene felfognod) és sürgősen szállj magadba.
Ha valakire, hát a röhejesen gáz fejedre átkozottul rád fér! :))
Mégis miféle ember az, aki saját maga által - a jó Isten se tudja honnan vett dezinformációkból - kreál alaptalan légbőlkapott téveszméket?
Miféle lehet az, aki ezeket a hazugságokat még el is hiszi?
És MÉGIS MIFÉLE EMBER az, aki ezeket a koholmányokat megpróbálná ráhúzni olyan valakire, akitől nem csak a legető legtávolabb állnak a légbőlkapott fiktív hülyeségei, hanem saját maga, a közvetlen környezete és az összes megkérdezett ember MIND ÁTÉLTE(!!!) azt, ami a kérdésben olvasható?
"Nekem egy vadidegen egoista ne mérészelje - még csak álmaiban sem! - leírni azt, hogy amit mi ÁTÉL(T)ÜNK az holmi kitalált hazugság lenne!"
Te ezt nekem írogattad, meg a privátot is? :D
Csak mert igazából veled értenék egyet, és annak a marhának írtam, beidézve a turbólibbant eszmefuttatását beidézve, amit töröltek. :)
Amíg nem hoznak olyan törvényeket itt Magyarországon, mint ami az USÁ-ban van, hogy a saját portádat bármilyen eszközzel megvédheted, addig maradnak ezek a siralmas állapotok. Pl. a borát megmérgező szőlős gazda, vagy a kerítésbe áramot vezető nyugdíjas története.
Amúgy lehet ügyeskedni rejtett csapdákkal, trükkökkel, kamerákkal. Viszont akkor minden betörési kísérlet után változtatni kell a rendszeren, nehogy kiismerjék a betörők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!