Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Délvidéken abbamaradtak a...

Délvidéken abbamaradtak a magyarverések, vagy csak nem számítanak már hírnek?

Figyelt kérdés
2016. aug. 14. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Végül is annyira nem rossz itt nekünk mint Romániában, ahol a románok genetikusan gyűlölik a magyarokat és Szlovákiában, ahol törvényileg próbálják hatástalanítani a magyarságot (szlovák nyelvtörvény).
2016. aug. 14. 15:41
 2/7 progizo ***** válasza:

#1.: Délvidéki vagy?

Miért olyan nagymértékű a magyarok elvándorlása onnan? A rádióból úgy hallottam, nemegyszer fordul elő, hogy magyar nevűeknek nem adják meg ott a jól fizető állásokat, meg rászólnak a buszon a magyarul beszélőkre, hogy "ne ugass". Ezekkel a verbális és gazdasági bántásokkal próbálják elüldözni a szerbek az őslakos magyarokat onnan.

2016. aug. 14. 17:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokan kimennek külföldre. Itt-ott csakugyan előfordulnak incidensek, de aki tud szerbül és meghúzza magát az nem fog semmibe se keveredni.

A magyarok meg sajnos fogynak maguktól is. Legalább is ahol én lakom, ott nagyon gyors az asszimiláció.

Itt én már tudom, hogy egyes-egyedül csak az erős nemzeti identitás és az összefogás képes megmenteni a magyart.

De ti (tetroékra gondolok) ott Pesten liberálkodjatok csak. 10-15 év múlva ha felébredtek nehogy már késő legyen...

2016. aug. 14. 18:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Vannak normális szerbek akik próbálnak velünk barátkozni meg tènyleg normálisak is,de persze ott van az a rèszük is akikre csak a tekintetebol latszik a megvetes... Èn szerencsère egy gyakorlatilag full magyar faluban èlek,igy nincsen gondunk
2016. aug. 14. 22:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerbiában katasztrofális a gazdasági helyzet és ez a nemzeti kisebbségeket még nehezebben érinti, köztük a magyarokat is, mert csak másodrendű állampolgárnak vannak elkönyvelve, akiknek leginkább csak a piszkos munka jut. A szerbek kiközösítik maguknak a legjobb munkahelyeket, a legtöbb esetben megvásárolt és hamis diplomákkal, a magyar pedig hiába szorgalmas és tanul, ő a legtöbb esetben csak fizikai munkára jó. Ha maguk a szerbek is, akik azért még viszonylag jól élnek Szerbiában, az aggasztó gazdasági helyzet miatt egyre többen kivándorolnak az országból, akkor a magyarokon igazán nem kell csodálkozni.

Ami a beszólásokat illeti, igen, még manapság is nagy előszeretettel elhangzik elég sűrűn, hogy ha valaki magyar nyelven beszél annak be-be szólnak, hogy "Szerbiában vagy, beszélj szerbül!" még akkor is, ha például két vagy több magyar beszél egymással és a párbeszéd semmilyen szinten sem irányul a szerbek irányába. A szerbek az ilyen hozzáállásukat legtöbbször azzal a bugyutasággal magyarázzák, hogy nem értik, hogy mit beszélnek a magyarok és lehet, hogy épp róluk beszélnek, hogy épp őket szapulják vagy sértegetik, ami ugyebár hülyeség, ha nem is hozzájuk beszélünk.

Ezekről a dolgokról valójában könyveket lehetne írni ahogyan arról is, hogy például mennyire jellemző lett az itteni magyarság nagy részére az a gyáva hozzáállás, hogy húzd meg magad és akkor nem fognak bántani a szerbek( ahogy az az egyik előző hozzászólásban is elhangzott), vagy épp az itteni legerősebb magyar párt sokszor téves, megalkuvó és anyagias, haszonleső hozzáállásáról.

2016. aug. 16. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt ahol lakok a magyarok kb 10%-ot adnak. Mégis tízből kilenc röntgen asszisztensnek magyarokat raknak be...

2016. aug. 16. 22:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Délvidék északi részét elég jól ismerem és rengeteg barátom van onnan, valamint a menyasszonyom és családja is ott lakik. Rengeteget vagyok Vajdaságban és eddig pusztán a magyarságom miatt (és úgy másért sem) nem ért még sérelem. Szerintem nincs rosszabb helyzetük a vajdaságiaknak mint más elcsatolt területen élőknek. Zentán pl az összes szerb beszél magyarul szinte. Soha nyelvi problémám nem volt ott. Szórakozóhelyeken előfordulnak az atrocitások, de ez úgy vélem máshol is megvan. Csak itt nem amiatt kötnek bele az emberbe mert éppen piros póló van rajta, habem mert magyarul beszél. Én sok szerbbel találkoztam már, mindet egytől egyig tisztelem, mert velem normálisak voltak és habár a nyelv nem közös, de sokszor tapasztalhattam az ő kedvességüket is. Imádom a vajdaságot  :D
2016. dec. 5. 01:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!