Horn Gyula jó miniszterelnöke volt Magyarországnak?
Én személyszerint ugy gondolom hogy a legjobb volt eddig. De kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. (Hajlamos vagyok szentimentalitásra is, néha azt hiszem a jobb világ ami lehett volna vele halt...de részlet kérdés).
Szerintem most is jó lenne, és akkor is hiba volt a választáson leváltani. Szerintetek mit kezdene a jelenlegi probléma sokasággal? Javítana az országn?
"1959-ben került a Külügyminisztériumba, ahol először a szovjet főosztály munkatársa lett. 29 évesen 1961. március 1-jétől a szófiai magyar nagykövetség III. osztályú, gazdaságpolitikai titkára lett,[5] majd 1963-tól 1969-ig Belgrádban teljesített külügyi szolgálatot. Nagykövetségi titkár, majd tanácsos lett. Ezután MSZMP KB Külügyi Osztályára került, itt politikai munkatárs, konzultáns, illetve osztályvezető-helyettes (1969–1983), 1983 és 1985 között pedig osztályvezető volt. Hamarosan már az MSZMP-n belüli reformszárny tagjaként, felvilágosult, gyakorlatias szakemberként tartották számon Magyarországon és külföldön egyaránt.
1985-ben visszatért a Külügyminisztériumba, ahol államtitkár lett. 1987-88-ban tagja volt a Minisztertanács Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának is. 1989-ben külügyminiszter lett a Németh Miklós vezette kormányban. Külügyminisztersége idején került sor a diplomáciai kapcsolatok felvételére Dél-Koreával, Izraellel, a Vatikánnal és a Dél-afrikai Köztársasággal."
nem találtam halálos bűnt a nevére. Csak rá is könnyű mutogatni ez az igazság
Tudsz olvasni? Bár írtál szóval feltételezem. Na akkor használd is ki ezt a tehetségedet....
(ja és akkor már nem árt tájékozódni is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!