2018-ban a választást mennyire lenne korrekt széttrollkodni?
Ugye az MKKP (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) már bejegyzett párt, vagyis a 2018-as országgyűlési választásokon valószínűleg indulni fognak.
Először is ott van az a tény, hogy a választójog egy komoly dolog, másfelől viszont a választható lehetőségekből az emberek jó nagy többségének elege van.
Fidesz-KDNP = Amit művel, az felháborító. Igaz, a baloldal is lopott, de a baloldal egy NB3-as csapat volt lopásban, akkor a Fidesz maga a Real Madrid.
Baloldal = Köszönjük, de belőlük sem kérünk. Volt 8 évük, de csak a saját zsebüket tömték ők is.
JOBBIK = Hát ezt inkább ki se próbáljuk. Csak nézzük meg, a vezetőjük Vona mekkora egy barom. Miket mondo? arab-magyar barátság, hozzuk ide az iráni gárdát, utolsó reménység az iszlám, az igazság az oroszok oldalán áll, az Eu rossz, a KGST egész jó volt, de most meg ne jöjjön ide egy migráncs se meg az iszlám = terrorizmus és mindezek után pár napja nekiállt Erdogan-t dicsőíteni, aki iszlámista( tehát utolsó reménység?) szarik a demokráciára és még sorolhatnám.
LMP = Nem lenne vészes, de annyira tutyi mutyik, hogy szerintem soha nem érnek el nagyobb eredményt.
Ha esetleg sokan gondolkodnának úgy, hogy szavaznak egy viccpártra, akkor az jó nagy fricska lenne a magyar politikának, megmutatnánk, hogy mit gondolunk az egészről, 2010-ben Izlandon is egy vicc párt nyerte a választásokat pont emiatt, az embereknek elege lett a politikából.
Többször megkérdeztem én is, hogy ez mennyire lenne etikus, de rendes választ nem kaptam és még én sem tudom. Kétségkíül lenne üzenetértéke, de közben meg mégsem komolyan állnak hozzá a dologhoz, és ha véletlenül nyernének vagy akár csak bejutnának, akkor egy veszélyeztetheti az ország irányítását (jó persze, tudom, most se sokkal jobb a helyzet).
Szóval még gondolkozok. Az izlandi példa alapján viszont akár jól is járhatunk:
Azért valljuk be, hogy a politikusi munka azért nem olyan hű de nehéz. Számos szakértő ad tanácsot, szóval ha az ember tud értelmesen/logikusan gondolkodni, akkor jó politikus is válhat belőle.
Összegezve szerintem nem attól lesz valaki jó politikus, hogy most jogász, közgazdász, vagy hasonló végzettsége van, hanem hogy épeszű gondolkodásra képes e és mennyire becsületes.
Le lehet értékelni, de pontosan ugyanezt gondolom. Az LMP vagy az MKKP.
Az LMP nem valami határozott, de annál komolyabb, az MKKP egyáltalán nem komoly, ellenben elég határozott.
Én '18-ban valamelyikre afogok szavazni a kettő közül, majd meglátom két év alatt melyik mit csinál. ( Mondanám, hogy majd meglátom a programokat, de az MKKP-nak az ingyen net meg ingyen sör mindenkinek...... Nem valami hihető, illetve egyáltalán nem komoly. )
A Fidesz a legesélyesebb befutó.
A Fidesznek az az érdeke, hogy a kritikus szavazók ne menjenek el szavazni, érvénytelenül szavazzanak, vagy vesszen el a szavazatuk. Ezért is változtatták meg a választási törvényeket többek között az egyfordulós választás bevezetésével, kamupártok indulásával.
Van olyan pofátlan, hogy a mostani közfelháborodás sem érdekli, simán lop tovább, tehát a választási fricskák is hidegen fogják hagyni. Sőt, örül neki, hogy nem egy esélyes ellenzéki pártot erősítenek.
Magyarország nagyon a szakadék szélén áll, és a Fidesz, teljesen ellenérdekelt a változásban.
Egy viccpárttól nem lehet felelős döntést várni, így a kritikus helyzetekben csak súlyosbítanák a bajt. Nem mondom, hogy rosszindulatúak lennének, de mivel a viccre vannak kihegyezve, nincsenek szakpolitikus aktivistái, a külső szakértőkre meg nincs pénzük.
A népszerűséget el lehet érni poénkodással, az embereket meg lehet nyerni parasztvakítással, ez a Fidesznek is bejött, de a hatalom felelős és alázatos felhasználása, a köz szolgálata egy más kérdés.
Akkor már inkább egy felelős kis pártra szavazz, abban a reményben, hogy pont ezáltal jut be.
Annyiban igaza van az MSZP-nek, hogy kb. 2018 lesz az utolsó lehetőségünk, utána már visszafordíthatatlan károkat szenved az ország (már most is necces), szóval kár elpoénkodni, aminek a "fricskája" még két másodpercig sem lesz látható a médiában a választási tudósításon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!