Magyarországon, lesz valaha életszínvonal?
Szerintem nagyon gáz, ami odahaza folyik.
A politika is szinte mindegy, mert egyik párttól sem lesz jobb.
Igaz, nekem szerencsém volt.
Az szüleim, már általános iskolás korom óta "nyomatták" nekem a németet, magántanárokhoz jártam.Ennek köszönhetően jól meg is tanultam.
Érettségi után,unokatestvérem kiszerzett Ausztriába.Az első kinti munkahelyem, egy egyszerű, operatív adminisztratív munka volt.Megszakadni nem kellett, de osztrák viszonylatban nem fizetett túl jól.
A főiskolát, már Ausztriában kezdtem, munka mellett.Tandíj az volt, de nem megterhelő.
Az egyetem meg egészen más szemléletű, mint a magyar.Gyakorlatiasabb, a problémamegoldásra nevel és nem a magolásra.
21 évesen már tudtam egy BMW-t venni és nem tizenévest.
Sportolási ,kikapcsolódási lehetőség nagyon sok van,még a falvakban is.Ausztriában bizony, nem rossz dolog falusinak lenni.
Visszatérve a kérdésre, a magyaroknak, főleg a huszonéveseknek fogalma sincs, hogy miről maradnak le.Mennyi lehetőségük lenne.
A volt gimnáziumi osztálytársaim közül, volt, aki lediplomázott közgazdászként, aztán még 210 ezret sem keres.A másik részül meg elvégzett valamit és például közalkalmazott.
Nincs rendes egzisztenciájuk, a többségük a szüleikkel él.
Pedig, ez Nyugat-Magyarország.
Mindenki punnyadt, olyan sivár minden.
Jelenleg a szüleimnél nyaralok, nagyon hálás vagyok nekik, amiért köteleztek a tanulásra.Engem bizony keményen fogták, akkoriban utáltam, de ma hálát adok érte nekik.
Nevetséges egyben szomorú az országra nézve, hogy én többet keresek alkalmazottként Ausztriában, mint Magyarországon egy menedzser középvezető.
10.
Európában vagyunk, nem Afrikában és igen, egy európai német vagy osztrák egyből cserélni hatosra az ötös iPhonet.
Már csak a presztízs miatt is.
Tipikus újgazdag idióta hozzáállás! Attól magas az élet színvonalad, hogy 18 éves korodig támogatott Magyarország, utána kimentél külföldre alsóközéposztályba csicskulni, és kint ebből tudsz venni bmw-t meg ájfont? Hadd gratuláljak!
Nekem van 3 gyerekem, akiket normálisan fel tudtam nevelni, van egy szerető feleségem, a 2 gyerekem diplomás, a harmadik most megy egyetemre, van egy mo-n bejegyzett vállalkozásom, amiben 6 embernek tudok munkát adni viszonylag magas fizetéssel, nincs bmw-m meg ájfonom és nincs is szükségem rá! Amíg ezeket tartod értéknek, addig lehet akármennyi pénzed, egy senki leszel! Ennyit az élet színvonalról!
Szép kis sztori kisfiam!
Be szoktál még pisálni a pelusba? :D
"Amíg ezeket tartod értéknek, addig lehet akármennyi pénzed, egy senki leszel! Ennyit az élet színvonalról!"
Mindenkinek más a fontos.
Mondjuk az furán veszi ki magát, hogy a kinti keresetet hasonlítod össze az ittenivel, de a költségeket nem veszed figyelembe. Nem vitatom, hogy jobb az életszínvonal, de azért távolról sem olyan, hogy egy itthoni "középvezető" életszínvonalát meghaladja. Lehet, hogy forintra átszámítva többet keresel, de próbálj csak meg kint lakást venni, vagy akár bérelni.
Ugyanakkor igazad van abban, hogy külföldön más az élet. Szerintem is, de csak úgy van értelme, ha a saját szakmádban tudsz elhelyezkedni kint. Úgy verhetetlen. Alja munkát csinálni "éhbérért" viszont ott se jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!