A kormány miért nem tájékoztat elfogulatlanul?
Felelős állampolgárként az októberi népszavazáson szeretnék majd felkészülten szavazni, de a plakátokon eddig csak a nemet támogató érveket olvastam.
Úgy gondolom, hogy a kormánynak a megfelelő tájékoztatás érdekében mindkét válasz érveit fel kéne sorolnia, hogy felelős döntést hozhassak. Vagy a következő körben majd ilyen plakátokat fognak kiragasztani?
"de a plakátokon eddig csak a nemet támogató érveket olvastam. "
Milyen érveket? Én érvet még nem olvastam, csak erős csúsztatásokkal.
"Én érvet még nem olvastam, csak erős csúsztatásokkal."
Ugye tudod, hogy ez szubjektív? :)
Mert azt nem írhatja, hogy az egész népszavazás csak tét nélküli pénzkidobás Orbán egójának növelése érdekében!
Nem szavazott meg az EU kötelező kvótát, sem büntetést.
Ha be is kellene fogadnunk 1200 menekültet, akkor sem tudnánk, mert egyikúk sem akar Magyarországon maradni. Ha betelepítenék, az első adandó alkalommal elhagyná az országot.
Akármi is lesz a népszavazás eredménye, az EU parlamenti képviselőit nem fogja befolyásolni. Magyarország az EU-n belül egy kicsi ország, kevés képviselővel. Szavazáskor pedig a többség döntése a kötelező a kisebbségre. A többség úgy fog szavazni ( ha szavaznak a kvótáról egyáltalán) ahogy a saját pártja/kormánya/ lelkiismerete diktálja.
Felelős állampolgárként nem ártana ezeket végig gondolni.
Mert a kormány a magyar emberek érdekeit védi. Semmi értelme annak, hogy mindenféle olyan információval terheljék az embereket, amelyek csak megzavarják a józan ítélőképességet és ezáltal teret engednek mindenféle képzelgésnek, hamis ítélkezésnek, véleményformálásnak.
Megjegyzem: amikor a '80-as években felvételitem a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemre (mert szükség volt valamilyen ideológiai végzettséget is igazolni bizonyos célra), akkor a felvételin volt egy ehhez kísértetiesen hasonló kérdés: "Melyik rendszert tartja jobbnak, az egypártrendszert vagy a többpárt rendszert ? Már akkor is gyanús volt nekem a kérdés feltevése, ezért kb. hasonlóval válaszoltam rá.
# 7/7 Időpont ma 07:20
Akinek az igazság megzavarja a józan ítélőképességét, ott már eleve nagyobb bajok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!