Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok magyarországi cég mexikói...

Sok magyarországi cég mexikói meg egyéb vendégmunkaerő helyett, miért nem béreket emel?

Figyelt kérdés

Várható volt, hogy előbb utóbb bekövetkezik, hogy a magyarok igényei megváltoznak.

Csak, nem állnak neki tüntetni,hanem lelépnek.

Egy magyar varrónő sem fog elmenni 80 ezerért 3 műszakba, egész nap görnyedni a varrógép előtt.

A képzetlenebb emberek kimennek mosogatni, WC-t tisztítani Ausztriába.Még így is jobban élnek, mint Magyarországon és könnyebb munkát végeznek.

Amikor főiskolás voltam, szoci idősek mondták "mér nem mész el a gyárba dolgozni mellette levelezőn csináljam a diplomát, azért mert így megtanulom mi a munka".

Mondtam magamban "anyátok".

Éppen azért tanultam annyit, hogy ne ilyen gyártósori rabszolga legyek.

A szüleim mondták mindig, tanulni kell.Még 15-16 évesen is kaptam pofont, hogyha rosszabbul teljesítettem.Akkoriban, tiniként nagyon haragudtam a szüleimre, de ma felnőtt fejjel belátom, hogy igazuk volt.

Ha akkor nem kapnak el, lehet én is valami gyártósori szolga lennék.

A kormánynak meg tessék NORMÁLIS munkahelyeket teremteni, nem összeszerelőüzemeket.

A legnagyobb baj a bérekkel van.Nagyon alacsonyak.

Még Budapesten is, az átlagkereslet hiába nagyobb, az ingatlanárak magasabbak, mint vidéken.

2016. júl. 20. 19:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"A kormány nem teremt munkahelyet,"

Épp ezért kéne Orbaneszkut kivégezni.

2016. júl. 20. 21:12
 12/20 anonim ***** válasza:

"Bécsben minden lakás ultra modern, nincsenek régi lepusztult ingatlanok"

Akkor te még életedben nem jártál Bécsben. Az még ganajabb hel mint Büdöspest.

2016. júl. 20. 21:16
 13/20 anonim ***** válasza:

# 9/12 Időpont ma 21:03

Mondom szobát nem kapsz. Egy szobás lakást pláne. Értő olvasás?

2016. júl. 20. 21:30
 14/20 anonim ***** válasza:

65%os válaszoló nem tudom mire van ilyen fene nagy arcod... eddig minden általam látott vitából el kellett kullognod keményen...

azt a 400 eurós bécsi albérletet is megnézném...

2016. júl. 20. 21:50
 15/20 anonim ***** válasza:
szobát meg ennél kevesebbért is, de nyilván ahhoz ismerős kell, mert olyan random emberrel mint te én sem laknék ez való igaz
2016. júl. 20. 21:58
 16/20 anonim ***** válasza:

14: Nem ő, de tessék:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__7..

12-es válaszomban van két link. Nézd meg.

2016. júl. 20. 22:00
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha mar lakasokrol van szo, anyosom 2 eve videken 22 ezerert berelt onkormanyzati 2 szobas lakast, most is valami 30e korul van, plusz rezsi.

A kerdezonek: ha lenne valamilyen ceged teged is a profit erdekelne, es ha bereket emelsz akkor neked kevesebb marad, akar a csod szelere is juthatsz. A kormany meg nem tud mindenkinek munkat adni, nem is ertem milyen logika alapjan hiszed hogy rajtuk mulik minden...

2016. júl. 20. 22:23
 18/20 anonim ***** válasza:

ezek jellemzően garzonok ráadásul kint a fenében (unterdöbling)

nem igazán az azonos kategóriájú ingatlanokat vetettük össze

U-bahn az olyan mintha hévvel járnál

2016. júl. 20. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:

# 14/18 Időpont tegnap 21:50

Mivel mindegyiket megnyertem, minek maradjak ott? Most is te tévedsz akkorát, mint ide lacháza. Mutasd már azokat a garzonokat 60-ért pesten. Mert még a VIII-IX-ben (bár ez neked luxuskörnyék, nem tudom miért) is 80-tól indul a 30 négyzetméter.

(Ja, igen, ingatlanhirdetési oldalon már lehet 3 000 forintért is találni, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy ennyiért valóban meg is kapod? A 60-hoz már szerencse vagy a kiadó balfszsága is kell)

2016. júl. 21. 07:00
 20/20 anonim ***** válasza:
nemkene leszolnod a gyartosori rabszolgakat. igenis szukseg van rajuk akkor hogy nezned a rohatt tevedet a nyomorult telefonodat hogy vezetned a sz*ros kocsidat stb?minden ilyenben ezeknek a rabszolgaknak a munkajuk fekszik feltudod te ezt fogni? amugymeg ha ez nem lenne az orszag fele ehenhalt volna. o rajuk is szukseg van nem kell lenezni oket. beallitanalak a helyukre ha ilyen vagany vagy meddig birnad sztem a 8oras muszak kihivas lenne mert nemigen birnad a felet se. paraszt
2016. júl. 21. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!