Sok magyarországi cég mexikói meg egyéb vendégmunkaerő helyett, miért nem béreket emel?
Várható volt, hogy előbb utóbb bekövetkezik, hogy a magyarok igényei megváltoznak.
Csak, nem állnak neki tüntetni,hanem lelépnek.
Egy magyar varrónő sem fog elmenni 80 ezerért 3 műszakba, egész nap görnyedni a varrógép előtt.
A képzetlenebb emberek kimennek mosogatni, WC-t tisztítani Ausztriába.Még így is jobban élnek, mint Magyarországon és könnyebb munkát végeznek.
Amikor főiskolás voltam, szoci idősek mondták "mér nem mész el a gyárba dolgozni mellette levelezőn csináljam a diplomát, azért mert így megtanulom mi a munka".
Mondtam magamban "anyátok".
Éppen azért tanultam annyit, hogy ne ilyen gyártósori rabszolga legyek.
A szüleim mondták mindig, tanulni kell.Még 15-16 évesen is kaptam pofont, hogyha rosszabbul teljesítettem.Akkoriban, tiniként nagyon haragudtam a szüleimre, de ma felnőtt fejjel belátom, hogy igazuk volt.
Ha akkor nem kapnak el, lehet én is valami gyártósori szolga lennék.
A kormánynak meg tessék NORMÁLIS munkahelyeket teremteni, nem összeszerelőüzemeket.
A legnagyobb baj a bérekkel van.Nagyon alacsonyak.
Még Budapesten is, az átlagkereslet hiába nagyobb, az ingatlanárak magasabbak, mint vidéken.
"A kormány nem teremt munkahelyet,"
Épp ezért kéne Orbaneszkut kivégezni.
"Bécsben minden lakás ultra modern, nincsenek régi lepusztult ingatlanok"
Akkor te még életedben nem jártál Bécsben. Az még ganajabb hel mint Büdöspest.
# 9/12 Időpont ma 21:03
Mondom szobát nem kapsz. Egy szobás lakást pláne. Értő olvasás?
65%os válaszoló nem tudom mire van ilyen fene nagy arcod... eddig minden általam látott vitából el kellett kullognod keményen...
azt a 400 eurós bécsi albérletet is megnézném...
14: Nem ő, de tessék:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__7..
12-es válaszomban van két link. Nézd meg.
Ha mar lakasokrol van szo, anyosom 2 eve videken 22 ezerert berelt onkormanyzati 2 szobas lakast, most is valami 30e korul van, plusz rezsi.
A kerdezonek: ha lenne valamilyen ceged teged is a profit erdekelne, es ha bereket emelsz akkor neked kevesebb marad, akar a csod szelere is juthatsz. A kormany meg nem tud mindenkinek munkat adni, nem is ertem milyen logika alapjan hiszed hogy rajtuk mulik minden...
ezek jellemzően garzonok ráadásul kint a fenében (unterdöbling)
nem igazán az azonos kategóriájú ingatlanokat vetettük össze
U-bahn az olyan mintha hévvel járnál
# 14/18 Időpont tegnap 21:50
Mivel mindegyiket megnyertem, minek maradjak ott? Most is te tévedsz akkorát, mint ide lacháza. Mutasd már azokat a garzonokat 60-ért pesten. Mert még a VIII-IX-ben (bár ez neked luxuskörnyék, nem tudom miért) is 80-tól indul a 30 négyzetméter.
(Ja, igen, ingatlanhirdetési oldalon már lehet 3 000 forintért is találni, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy ennyiért valóban meg is kapod? A 60-hoz már szerencse vagy a kiadó balfszsága is kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!