Mi a baj a 129 ezres bérminimummal? Én sem költök többet egy hónapban!
Önmagában a szóban is benne van, hogy minimum. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy emberhez méltó életet éljél MINIMUM szinten, ennyi pénzt kell keresned.
Ez azt jelenti, hogy ebből nem fogsz tudni gyarapodni, fejlődni, nyaralni, építkezni, bútorokat venni, autót venni, semmit. Csak élsz bele a nagyvilágba, amíg aztán meghalsz.. és még családot sem igazán célszerű erre az összegre alapítani. Hát ez a baj a bérminimummal.
Csak úgy mondom, ha egyedül kéne élnem bruttó 129 ezer forintból, az kevés lenne az emberhez méltó élethez.
Csak a kaja 40 ezer forintot emészt fel, lakás+rezsire marad 45, dee ha kilyukad a nadrágom, akkor már bajban vagyok.
12: Én nettó 150 ezerből éltem egyedül és tudom, hogy miről beszélsz. Most költöztem haza a szüleimhez és kerestem egy új állást.
Gyakorlatilag a másfél év alatt annyit tudok felmutatni, hogy vettem egy új hűtőt, új mosógépet és egy új számítógépet. Ennyi.
Nézd meg mennyi pesten egy albérlet.
(Az ország ötöde ott él)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!