Milyen érvek szólnak a különböző pártok mellett?
Látszik hogy még tapasztalatlan vagy, de az érdeklődés értékelendő!
Ha egy színvonalasabb országban szeretnél élni, akkor a saját objektív érdekeidet nézd választáskor, lehet önzőn hangzik, de a választás lényege ez lenne, hogy az ember a saját érdekeit képviselő pártot választja meg, ha mindenki így tenne más hely lenne ez az ország! Szóval nagyon is van felelőssége a választóknak.
Ha ezt végig gondoltad, a következő lépés, hogy utána nézel egyes pártok domináló törekvéseinek. Nincs jó meg rossz párt, nincs globálisan értelmezhető érv és ellen érv, aki ilyet állít, az propagandákat hajszol.
Hogy melyik párt mellett érdemes letenned a voksod, abban szerepet játszik minden ami az életeddel kapcsolatos:
Tovább tanulsz e, szeretnéd ha a gyerekeid tovább tanulnának vagy sem, mi a munkád, dolgozó vagy vállalkozó vagy, milyen jövedelem szinted van stb
Ha Egyik párt sem a szívügyed, akkor jó úton jársz, mivel aki valamelyik pártnak feltétlen bizalmat ad, az nem objektív szemlélő hanem hívő! Vigyázat ugyan így igaz akármelyik párt feltétel nélküli elutasítására is!
Rengetegszer elő fog fordulni, hogy ugyan az az érv számodra esetleg negatív más számára viszont pozitív.. azt tudom tanácsolni, hogy olvass sokat, ha lehet akkor minél több forrásból, az sem baj, ha olyan forrásból, aminek a tartalmával nem értesz egyet! Az informálódás nem abból áll, hogy pl ha baloldali szavazó vagyok, akkor végig olvasom minden nap a baloldali lapokat.. ezzel újból és újból Csak alátámasztanám az amit gondolok, a tisztán látás kedvéért hallgasd meg mindig a másik oldalt is! Tudom picit általános lett, de ennél többet nem tudok segíteni, hisz semmit nem tudok rólad, vagy a körülményeidről.
Az én közvetlen érdekem, hogy több pénzem maradjon abból , amiért megdolgozom. Áttételes érdekem, hogy közben fizetőképes kereslet is legyen a munkámra, tehát fontos az oktatás, nem mehetünk el amellett, hogy mindenkinek determinálja a sorsát a szülei gazdálkodása. Ugyan ez az egészségügyre. Hiába van kitanítva az ember, ha meghal tuberkolózisban.
Ellenben, a közalkalmazottak lelki világa nem az érdekem, még áttételesen sem.
110 órát kell 4 évente tölteni a pedagógus minősítéssel, ami annyi, mint egy tanítással töltött hónap? Jajj.. Mások meg ezerszer felelősségteljesebb munkát végeznek nem 160 hanem 180-200 órákban, ahol még annyira sem lehet tévedni, mint ahogy egy tanár teszi.
Az egészségügyet sem kell mindenáron a tökéletességig fejleszteni. Gondoskodjon halálos beteg gyerekek 5 évre való vegetáltatásáról Csányi meg Demján, hogyha elég filantrópnak érzi magát, de ez nem közvetlen és nem is közvetett érdekem. Ajánlja fel a társadalom az adója 1%-át ilyen dolgokra ha nekik ez emberileg fontos.
Sőt az alapellátás, alapszolgáltatáson kívül mindeni rendelkezzel úgy a bruttó bérével ahogy akar.
Sajnos ilyen párt nincs, de ameddig a ballerek alapjövedelemmel akarnak még egy bőrt lehúzni a dolgozó emberekről, a jobbik meg a másik oldalról akar hasonló hülyeségeket, addig marad a fidesz.
"...önzőn hangzik, de a választás lényege ez lenne, hogy az ember a saját érdekeit képviselő pártot választja meg, ha mindenki így tenne más hely lenne ez az ország!"
- Igen. Tulajdonképpen nem létezne.
Egyébként, ezt leszámítva hasonlót tudok elmondani én is.
Először, legelsődlegesebben fektesd le a mércét magadban, amihez igazítod, mi a jó, és mi a rossz számodra. Ez ne álljon meg annyiban, hogy "több pénz a szegényeknek, kevesebb adó, magasabb fizetés, jobb kórházak", mert ezek általános érvényűek. Értékrendet, életszemléletet alakíts ki magadban, amihez méred a magad körül zajló dolgokat.
Ha ez megvan, tájékozódj.
Nagyjából a 2006-'09 közötti években találkoztam a politikával. És igazán öt éve kezdtem bele, hogy mélyebben, a vágyaimhoz mérten megismerjem, mindennap végignéztem legalább kettő, vagy több híradót. Mindennap, folyamatosan követtem, mi történik. Mire ki miként reagál. Több, magam előtt zavaros dolgok tisztázására írtam ki kérdést ide is a kezdeti időszakban. Összegeztem magamban a gyűjtött ismeretet, de a teljesebb képért visszaolvastam az akkori kormányzásokról is, amelyeket nem, vagy nem közvetlenül éltem meg, a lehető legnagyobb terjedelmekben. Kiegészítve a saját, jelenkori ismeretszerzéseimet, ezzel párhuzamosan tudatosan kerestem azokat, akik nálam idősebbek, és kérdeztem őket, mint megélők, hogyan érzékelték a külvilágot. Ez rengeteg bepótolást, olvasást, elhatározottságot jelent, ha épp nincs energiád a híreket követni, másnap akkor is pótolni, több forrást azonos napon meghallgatni, a számodra érdektelen dolgokon is átrugdosni magadat, de ekkor tudsz véleményt alkotni csak. Egyszavas válaszokig soha ne add a szintedet. És így is évek telnek el. Több év. Évekkel később lehet majd neked is hozzászólnod ezzel az ismeretanyaggal a napi történésekhez, amikorra felzárkózol.
Ehhez részemről hozzátartozik az is, hogy nem felejtek el dolgokat, így, bár ha felsorolni nem is tudok most így véletlenszerűen híradásokat, de ha impulzus ér, azonnal vissza tudok idézni bármilyen kapcsolódó eseményt, lényegteleneket is, évekkel később.
Nem hiszem, hogy lenne olyan, hírekre alapozott, tárgyalt kérdés egy-egy történés kapcsán itt a gyakorin, amelyre ne emlékeznék, ha elémkerülne.
Köszönöm Mindenkinek!
Megfontoltam a tanácsaitok!
Jobbik: tisztességes, jó szándékú, magyar, a magyarok érdekét a többi párthoz képest kiemelkedő módon képviselő, a nép jogos elégedetlenségéből felemelkedett párt.
A többi: magyarellenes, az országot tönkretevő tolvaj banda. A baloldali pártok még rosszabbak, mint nagy "jobboldali" társuk, azzal együtt is, hogy a jobboldali sokkal diktatórikusabb és sokkal többet lop. Igazából csak negatívumot lehet mondani a pártokról (a Jobbik kivételével). Érvelni nem lehet mellettük, csak hazugságokkal.
Az emberek az érzelmeik alapján döntik el, hogy kire szavaznak, olyanok, mint a kisgyerekek, és mindent elhisznek a politikusoknak. Sajnálatos, hogy az átlagemberek döntik el, ki irányítsa az országot.
Utolsó:
Na nehogy már a Jobbik legyen a normális párt! Semmi máshoz nem értenek csak a gyűlöletkeltéshez. Szerinted pl. miért van az hogy rengeteg ember a zsidók kiirtását szorgalmazza? Ráadásul itt van a nagy Vona Gábor, aki nemrég csak úgy átment radikalizmusból konzervativizmusba. Ugyanúgy váltogatja a politikai nézeteit, mint a Fidesz. A Jobbik egyáltalán nem jobb bármelyik másik pártnál. Ma Magyarországon jó párt nem létezik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!