Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan emberről, aki kettes-hármas tanuló volt, egyszer pótvizsgázott is magyarból, és most kb. fél millió felett keres?

Figyelt kérdés

Érettségit felhozta 3-4-re, aztán költségtérítéses gazdasági szakra ment egy fősulira (akkoriban valami 200-240 pont volt a minimum), ahol 4-es diplomát szerzett, majd egy mesterszakot is elvégzett + 2 nyelvvizsga.Azért ez így elég durva nem? Vagy az egyetemek könnyebbek lennének?

Most nettó 400 körül keres + maszekol mellette kkv-knak ad számviteli tanácsadást, pár százezer abból is bejön.

2016. júl. 13. 13:19
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Ma Magyarországon kétféleképpen lehet "jól keresni". A Fidesz szolgájaként, vagy tud valamit, amit kevesen, és van rá kereslet.

A kiindulópontból a jelzett végeredménybe mindkét változattal el lehet jutni. Az elsőhöz nem tudás (illetve speciális tudás) kell, a másodikhoz pedig szintén másfajta tudás. Nekem is van olyan osztálytársam, akit néha kegyelemből nem buktattak meg, végül kiváló tanár lett belőle (a kiválóság azt jelenti, hogy a tanítványai között sok a profi azokban a tárgyakban). De olyant is ismerek, aki az iskolai kötöttségeket nem bírta, viszont remek meglátásai vannak bonyolult helyzetekről + kiváló szervező.

2016. júl. 13. 16:06
 12/33 anonim ***** válasza:
0%
10-es, jó egyetemi szakra jó érettségivel is be lehet kerülne, legalábbis az én időmben még be lehetett, meg lehetett duplázni a felvételi pontokat az év végi jegyek helyett. Költségtérítésesre meg a legnagyobb balekok mennek.
2016. júl. 13. 17:52
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:52

Helyesírásod és a fogalmazásod alapján neked jó ha a 8 általánosod megvan. Ezek szerint mégsem balek, ha ennyit keres most. Irigykedsz, igaz? :)

2016. júl. 13. 17:58
 14/33 Pro Patria ***** válasza:
73%
Önvisszaigazolást keresel, vagy irigykedsz?
2016. júl. 13. 23:20
 15/33 anonim ***** válasza:
27%
13-as, ne menjünk bele piti személyeskedésbe, csak egy betűt ütöttem el, nem tudom, miért kell még a helyesírásomba is belekötni. Amúgy kimondottan erős voltam helyesírásban, a jó hírű egykori giminkben az egyik, ha nem a legjobb lehettem benne. Bár ez inkább a többieket minősíti, egyetemen már voltak sokkal jobbak is nálam. Én még az előző rendszerben végeztem a középiskolát és felvételiztem, ma már lehet, hogy más a helyzet, de akkor nagy többségben voltak az ingyenes helyek, és költségtérítésesre csak az ment, aki teljesítménye (felvételi, nyelvvizsga) alapján nem tudott bekerülni az adott szakra. Szerintem hülyeség volt ezért több százezer forintot fizetni évente, mikor annyi lehetőség volt, el lehetett menni más szakokra is, vagy mondjuk egy kicsit tanulni is lehetett volna a felvételire (akkor felvételi volt, nem az érettségi számított).
2016. júl. 14. 14:43
 16/33 anonim ***** válasza:
27%
Annyi értelmi képességed nincs, hogy felfogd, nem rá értettem a balekságot, ahogy korábban is elismerően írtam róla és a hozzá hasonlókról, pl. a tanuláshoz tök hülye osztálytársamról, akit már csak a kertészeti egyetemre vettek fel, mégis jól keres. Attól még, hogy valaki balek valamiben, még lehet nem balek egy teljesen más dologban. Logika nulla, ahogy a komcsiknál szokott lenni.
2016. júl. 14. 14:48
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként a kérdező fősulit írt, és tudomásom szerint a fősuli gyengébb, mint az egyetem. Aki még oda is csak költségtérítésesre tud bekerülni, annak nincsenek jó képességei.
2016. júl. 14. 14:52
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:52

Totálisan hülye vagy a témához.

1. A bolognai rendszerben semmi különbség nincs a fősulik és az egyetemek közt.

2. Vannak nagyon jó nevű fősulik, például BGF, bár ez már egyetem lett, és vannak nagyon színvonaltalan egyetemek is.

3. Gazdasági szakokra központilag vannak meghatározva a ponthatárok, 465 körül vannak. Most nézz rá az érettségidre, valószínű NEKED SEM lesz annyi.

4. "de akkor nagy többségben voltak az ingyenes helyek" 10-20 éve kb. 5x könnyebb volt bekerülni az egyetemre, a minimumponthatárt szinte évente emelik már évek óta. Manapság a diákhitel vagy a költségtérítéses szak egy igen jó alternatíva, ha nem a gyárban akar dolgozni, de a képességei megvan valakinek egy egyetemre. Ha te ezért lenézel valakit (vagy egyáltalán az iskolái miatt, még ha csak 8 általánost is végzett) mert szerencséd volt anno, szimplán egy 0 érzelmi intelligenciájú, lelki beteg ember vagy.

2016. júl. 14. 20:17
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

Miért néznék le valakit, aki buta? Ez csak egy tulajdonság a sok közül. Nem írtam, hogy lenézem, hülyeség is lenne, hiszen pl. sokkal többet keres, mint én. Fogalmam sincs, hány pontom lenne ma. Akkor kb. 100 ponttal vettek fel egy elég jó szakra (120 volt a maximum). Kevésnek tűnik, de két eléggé különböző tárgyból kellett felvételizni, sokakat felvettek, és amúgy régen legalábbis voltak még nagyon alacsony ponthatárú, kiváló szakok is. Amúgy pár éve is simán felvettek, ha nem is egy jó, csak büfészakra.

Ha valakinek megvannak a képességei egy egyetemre, akkor a jó érettségire is megvannak, és nem kell költségtérítésesre mennie. A jó érettségihez jó képességek kellenek, nem kell jó tanulónak lenni.

2016. júl. 14. 20:32
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Buta? Mert költségtérítésesen tanul valaki mondjuk Magyarország legjobb egyetemén, akkor ő buta?

Jó, te reménytelenül hülye vagy, hagyjuk.

2016. júl. 14. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!