Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha egy modern rabszolgatartó...

Ha egy modern rabszolgatartó üzemben dolgoznál, felmondanál, ha bevezetnék az alapjövedelmet?

Figyelt kérdés

75 nettó 3 műszakban, ha fiatal vagy, és nincs gyereked. Mindenzt úgy, hogy a szüneteket le kell dolgoznod INGYEN szombaton.

Bevallom, én felmondanék, és inkább kenyéren és vízen élnék, amíg nem találok jobb állást. Lehet, hogy pontosan EZÉRT NEM LESZ ALAPJÖVEDELEM?!

2016. júl. 13. 09:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%

" Ha az alapjövedelmet bevezetnék az emberek nagy része otthagyná a munkahelyét - ki termelné ki az alapjövedelem összegét?

Ezt a ostobaságot még a Svájciak is elutasították egy népszavazással."

De mint látod az itteni potyalesõk még reménykednek, és azt még egy darabig reménykedhetnek is. :)

2016. júl. 13. 11:44
 12/24 anonim ***** válasza:
94%

Németországban már beszélnek arról, hogy a gyárak fizessenek járulékot a különböző robotok után. Ebből simán lehetne alapjövedelmet finanszírozni.

Egyébként szerintem akkor fogják majd bevezetni, ha már tényleg rengeteg dolog lesz automatizálva és nem lesz aki pénzt keressen és ezáltal vásároljon, fogyasszon.

2016. júl. 13. 12:15
 13/24 anonim ***** válasza:
77%

"az itteni potyalesõk még reménykednek"

Az emberi méltósághoz (értsd: nem hozhat olyan helyzetbe más ember, hogy éhenhalj) szükséges alapnak tekintem az alapjövedelmet, korántsem volna elég a mindennapi élethez.

Sajnos még valóban távolabb van a bevezetése, mivel egy rendkívül antiszolidáris társadalomban élünk.

2016. júl. 13. 17:54
 14/24 anonim ***** válasza:

Milyen kár, hogy az alapjövedelem koncepció egyik elemét hajtogatjátok, de ennyi erővel te is biztos jól eléldegélnél, ha egy pallossal hosszában elvágnának. Ilyen érveléssel nem szabad egyetlen hajót se építeni, mert a hajómotor nem tud úszni, ergo az egész hajó közlekedésképtelen a vízen. :)

A kérdésed már ott megbukott, hogy az alapjövedelem koncepció, arról szól, hogy a nettó minimálbért megemelik 105ezer forintra, az 50ezerből levonnák a TB hozzájárulást, így az kb kézhez kapott 42-t jelentene. havi 63.000 Ft meg eléggé elgondolkoztatná az embert szerintem. :)

2016. júl. 14. 12:29
 15/24 anonim ***** válasza:
7%

" Az emberi méltósághoz (értsd: nem hozhat olyan helyzetbe más ember, hogy éhenhalj) szükséges alapnak tekintem az alapjövedelmet, korántsem volna elég a mindennapi élethez.

Sajnos még valóban távolabb van a bevezetése, mivel egy rendkívül antiszolidáris társadalomban élünk."

Engem nem érdekel, de ha az ország költségvetése nem bírja el esetleg akkor mi lesz?

Pislogtok?

Ja, addig már nem láttok el! :)

2016. júl. 14. 14:28
 16/24 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem az idősek azok már nem vállalják,gyerektelen fiataloknak meg jó ideig-óráig azoknak mindegy csak legyen pénz a buliba meg a kocsmába,drogra stb. nekik csak ez lényeg(kb arra elég az amit ezek a cégek fizetnek) oszt kész ennyi.Szerintem vagyunk így ezzel pár százezren hogy(jobb normálisabb emberibb munkalehetőségek híján) inkább a kenyeret meg a vizet válasszuk. Hozzáteszem én se vállalnám a folyamatos váltott műszakot.Csináltam már eleget tudom mekkora f.s az egész.Szerintem ez a tipusú rabszolga munkarend hamarosan meg fog szünni a világban mert szép lassan a kutyase fog nekik ilyen rabszolga munkarendben napi teljesítmény norma rendszerben éjjel-nappal gályázni.Nálunk is a százezer betöltetlen munkahely szinte mind a termelőszektoron belüli f.s többműszakos poziciókból áll.Alapjövedelemről nem tudok nyilatkozni.Mostanában nem valószinű hogy lesz.Hogy dolgoznék -e alapjövedelem mellet?Persze.Az önmagában nem sok.Csak nem váltott műszakban.Maximum két műszakot vállalnék heti öt napban ugyhogy a hétvégéim szabadok legyenek.
2016. júl. 14. 14:29
 17/24 anonim ***** válasza:
76%

"Engem nem érdekel, de ha az ország költségvetése nem bírja el esetleg akkor mi lesz?

Pislogtok?

Ja, addig már nem láttok el! :)"

Jelentem egyedül írok.

Az ország költségvetésébe ezt bele kellene kalkulálni. Valószínűleg megtérülne egyébként, vagy önfenntartóvá válna idővel, mert egyrészt ugranának vele a szociális és álláskeresési segélyek, illetve megnőne a fogyasztás.

Ezt ki kell számítgatni, de gondolom ha már népszavaztattak róla, ez már megtörtént, és nem volt annyira deficites.

Az összeget nyilván az adott ország teherbírásához kellene igazítani, de Magyarországon egy havi 30-40 ezer is óriási segítség volna.

2016. júl. 14. 17:27
 18/24 anonim ***** válasza:
55%

# 17/17

Igy,ahogy mondod.

2016. júl. 15. 08:44
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is felmondanék ilyen tróger helyen, ha nem lenne alapjövedelem.
2016. júl. 27. 16:04
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem mondanék fel, fizetésemelést kérnék. Kénytelenek lennének megadni, hiszen a munkaerő kell, újak nem jönnének, a többi hülye meg mind felmondott...
2016. aug. 3. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!