Miért gondolják egyesek, hogy az identitás főként nemzeti?
A nemzeti identitás fontos, ha társadalmakban, népek összehasonlításában, azaz általában ezen kategóriákban gondolkodunk, ilyenről van szó.
Másfajta identitás is akkor fontos, ha éppen annak a témának a sajátosságairól van szó.
Más vonatkozásokban nincs jelentősége. De ezt nem biztos, hogy tudják,akik használják a fogalmat. Sok mással is így van ez.
Általában azok hivalkodnak leginkább, nacionalizmusukkal, akik más értéket nagyon nem tudnak felmutatni.
Sok disznóságot próbáltak utólag gazemberek nemzeti érdekekkel igazolni.Hazafisággal tömegek kiválóan hülyíthetőek.
Mert termeszetes az hogy olyanokhoz erzed magad kozel akivel azonos nyelvet beszelsz, tehat egy nemzethez tartozol. Ha kulfoldon nyaralsz mondjuk es meglatsz egy masik magyar csaladot akkor odamesz beszelgetni ez is a nemzeti identitas resze. Ettol fuggetlenul van regionalis idenitas is, meg varosi is, szakmai meg eleg sokfele.
Az en identitasom elsosorban magyar, utana alfoldi majd europai.
A pontozással nem kell törődni!:) A jobboldali emberek, akik benéznek, egyszerűen minden liberálisabb megjegyzést lepontoznak -váljék egészségükre!
Szerintem a nyelv nem jelent sokat az identitásban, márpedig ugye leginkább nyelvében él a nemzet; sokkal fontosabbak bizonyos konkrét, egyénileg vett közös pozitív élmények ahhoz, hogy valakit magamhoz közelebb érezzek. Egy közvetítő nyelv nem árt, de még annak hiányában is közelebb érzem magamhoz a bármilyen állampolgárságú x embert, ha ugyanazok a hobbijai, mint az enyémek. Nem számít, milyen nemzet tagja, ha ugyanúgy szereti azt csinálni, amit én, ha közös dolgokban találjuk meg az örömeinket. Mondjuk én liberális vagyok. Ez is fontosabb bennem identitásilag, mint az, hogy "magyar". A román liberális közelebb áll hozzám, mint a magyar jobbikos.
Egy közösség esetén ez a legfontosabb. Ez köt össze a többi emberrel. Nagyon általánosítva, szimpátiát, bizalmat érzek a többi magyar ember iránt.
Egymásért szorítunk honfitársainkkal, bármilyen megmérettetésről van szó, ha távol a hazától találkozunk akkor boldogan köszöntjük egymást.
Ezt az identitás dolgot nem is venném egy kalap alá, a nemzeti identitásnak alapnak kéne, hogy legyen, emellett persze van egy személyes identitása is az embernek.
"Sok topikban megy a "nemzeti identitás" fontosságának hangsúlyozása, mintha az identitás talán legfőbb eleme ez a "nemzeti" lenne. A "Ki vagyok én?" kérdésnél Nálad tényleg eszedbe jut, hogy "magyar"?! Őszintén, pls!"
A nemzeti identitás közösségi identitás elsősorban.
A homo sapiens sapiens személyi mivoltánál fogva lényegénél fogva autonóm, és szabad, azonban fejlődéséhez elengedhetetlen az, hogy közösségben éljen. Szocializáció alakít ki rengeteg mindent, és ilyen szocializációs keret a nemzet. Ha nincsen viszonyítási pontja, akkor könnyebben lehet a hatalmat gyakorolni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!