Ha a külhoni magyaroknak nem szavazott volna a fideszre a kevesebb mint 10%-a, akkor most a balliberálisok nem gyűlölnének minket annyira?
Mivel és is határon túli magyar vagyok (vajdasági), ezért eléggé elszomorít, hogy nem telik el olyan nap, hogy ne akadna egy a külhoni magyarok ellen uszító és gyűlölködő kérdés kiírása (nem rég is volt egy).
Tisztában vagyok vele, hogy erről nem tehetnek a legtöbben, tudom, hogy a Kádárista-kommunista magyarellenes agymosás következménye ez (akkor még Trianonról beszélni is tabu volt), majd ezt az vonalat az SZDSZ tovább fejlesztette és a DK-Együtt-PM-stb pedig élesítik ezt.
Így tudom, hogy az emberek nagy része nem azért gyűlölködik a saját honfitársa iránt, mert tönkre akarja tenni a nemzetét és gyűlöli a magyarságot, hanem azért mert az ilyen ordas eszméket képviselő balliberális pártok elárasztották propagandáikkal a jóhiszemű magyarországi lakosságot.
De a kérdés: Ha a külhoni magyarok 10%-a a fidesz helyett mondjuk Gyurcsány Ferenc Exminiszterelnök Úrra szavazott volna, akkor abbahagynátok a gyűlölködést és uszítást irántunk?
"Amikor Hruscsov is felajánlotta Kárpátalját akkor Kádár azt visszautasította (nem, ez nem kamu)."
Valóban? Mert szerintem az. Van bármi más "bizonyíték" erre az állításra, mint a köpönyegforgató Kun Miklós szava (aki elég gyorsan lett reformkommunistából bősz antikommunista a gengszterváltás után)? Mert ebben az állításban csak két dolog tűnik hihetetlennek: az, hogy a Szovjetunió önként adott volna át területeket a szatelit államainak, és az, hogy Kádár - akinek az egész politikája arról szólt, hogy minél népszerűbb legyen - visszautasított volna egy ilyen ajándékot, ha mégis megtörtént volna. Természetesen ha van bármilyen tényleges forrás erre az állításra, szívesen fogadom.
Sztem nyugodtan szavazz a Fideszre.
Ettől nekem nem lesz jobb, ha neked nem lesz rosszabb.
Aki ilyen 6 év után még mindig rájuk szavaz az megérdemli hogy kötelezően Magyarországon kelljen laknia.
És ne legyen más párt hatalmon 40 évig.
Nem tudom te örülnél, megszavaznék a fejed fölé eg olyan kormányt, aki kizsigerel? És utálna a magyar kisebbséget? Neked hogy esne.
Semmi közötök hozzá ki van kormányon. Ha ide költözöl, akkor szavaz nyugodtan, és szívjál velünk. De ennek így nincs következménye részetekre. És ez a szomorú...
"Milyen kedvezményeket? Az évi négy darab 90%-os bérletre gondolsz? (ami tudtommal a magyarországi nyugdíjasokra is mind vonatkozik)."
Szerintem arra gondolt, hogy a külhoni magyarok ingyen tanulhatnak itthon, baromi sok támogatást kapnak, amit mi nem.
Én valamilyen szinten liberálisnak mondom magam, de én nem haragszom a gúnyhatárok mögött ragadt magyarokra. Sok minden rosszul tettetek, meg mi is. Majd tanulunk a hibáinkból és akkor minden rendben lesz. Az Orbán-kormány csinált jó dolgokat, de baromi sok marhaságot. Főleg azt, hogy ha valaki nem ér velük egyet, akkor az egyből kommunista és hazaáruló.
Tudod, hogy miért haragszunk rátok?
Mert megszavazzátok a nyakunkba a Fityiszt és közben vigyorogtok, hogy mennyire lerabolnak minket!
Hát ezért!!!
Ez alapján gondoltam:
Mindenesetre nem tudom az a 250 ezer szavazat (vagy mennyi) miatt miért kell ennyire őrjöngeni. Az nélkül is bőven nyert volna a fidesz.
Mellesleg az a negyedmillió még mindig nagyin messze van attól, hogy kijelenthessük: "A határon túliak mind az Orbánt imádják."
Mivel van mennyi is? Kb 3 millió határon túli magyar.
Amúgy a kérdésre nem válaszoltatok ám!
A kérdés:
Ha a határon túliak 95%-a nem a fideszre hanem a balliberálisokra szavazott volna, akkor a balliberálisok most nem fröcsögnének és gyűlölködnének ellenünk?
A "balliberálisok" többségének nem azzal van baja, hogy kire szavaztak ott, hanem hogy egyáltalán szavaztak.
Mint már annyian leírták korábban, maga ez az egész szavazati jog egy rossz elgondolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!