A baloldal túlnyomórészt csak a szegények körében népszerű?
Sajnos nem.
Eredetileg tényleg ez lenne a lényege, de Magyarországon a liberalizmus jelenti a baloldalt.
Alapszabály.
Középosztály: jobboldal
Nagyon szegények és nagyon gazdagok: baloldal.
Ez már régen is ìgy volt.
Inkább főként az idősebb korosztály körében. A romákat sem mondanám túl nagy balosnak, mert egyrészt alig követik a politikát, másrészt oda szavaznak, aki éppen oszt nekik valamit.
Inkább az a fura, hogy amikor megkérdezek egy balost, hogy mi miatt MSZP támogató, akkor a válaszok:
-Mert Orbán sz*r.
-Mert Orbánék lopnak.
-Félelemben tartják a népet. (???)
-Nincs más balos párt.
Szóval olyat nem hallok szinte sohasem, hogy "Az mszp programjának ezzel és ezzel a pontjával egyetértek, és ezért szavazok rájuk".
"Szóval olyat nem hallok szinte sohasem, hogy "Az mszp programjának ezzel és ezzel a pontjával egyetértek, és ezért szavazok rájuk"."
Ennyire naiv vagy? Az emberek 90%-ának fogalma nincs igazábóé arról, hogy miért szavaz egy adott pártra, a fideszesek is csak annyit tudnak, hogy mocskosballibsik, meg ha emlékszel 2010-ben és 14-ben is úgy nyert választást a Fidesz, hogy nem mondott semmit abból, hogy mit tervez! Lényegében véve az emberek érzések alapján szavaznak, ez valahol szomorú, hiszen a többpárti demokráciának épp az lenne a lényege, hogy programok és irányok döntsenek egy választáson, de az jól láthatóan nem működik, amelyik párt programmal kampányol, az csak arra jó, hogy a riválisok kiragadjank belőle egy-két dolgot és azzal rémisztgessék meg feltüzeljék a saját szavazóikat, hogy milyen rettenetes dolgok fognak történni, ha X párt kerül a hatalom közelébe.
Meg amire még ügyelni kell, hogy a kézivezérelt médiáddal tematizáld a közbeszédet, ha ma megkérdezel egy fideszest, hogy miért szavaz a Fideszre, sok azt fogja mondani, hogy mert ők nem telepítenek be migránsokat, tényleg? És mi van a belebegtetett százezerszám behozott vendégmunkással? Ja, hogy erről a fideszes média hallgat...
"sok azt fogja mondani, hogy mert ők nem telepítenek be migránsokat, tényleg? És mi van a belebegtetett százezerszám behozott vendégmunkással? Ja, hogy erről a fideszes média hallgat...
"
ennyire ostoba , vagy ennyire aljas vagy?
kicsit sem mindegy, hogy holnaptól kalányos alehandró kulturrokonsága, vagy európai értékrendű dolgozni akaró emberek lesznek-e a szomszédaid
senkinek nem lett volna semmi baja a migránsokkal, hogyha amúgy nem analfabéta segélyen kuncsorgók lettek volna tömegesen...
számtalan érv szól még a fidesz mellett...
pl hogy nem forgat ki a vagyonomból már a személyi jövedelemadó fizetésénél
pl hogy nem a munkanélküliképző szakokat támogatja a felsőoktatásban
pl hogy nem a sok éve húzódó ejráérünk arra még közalkalmazott érteliség rinyájával kapcsolatban nem megy bele érzelmi kérdésekbe
vagy mondjuk mert növeli a városliget zöldterületét ;)
Nézd kedves "barátom" válaszolnék, a "vádakra", de sajnos megtanultam, hogy a harmincegynéhány százalékos "Fideszmenekkel" nem érdemes vitatkozni, mert süketek vagytok mint az ágyú és annyira láttok tisztán a világ dolgaiban mint egy látássérült vakond.
Régebben voltam olyan hülye, hogy vállalkoztam rá, ma már tapasztaltabb vagyok ennél, mert tudom, hogy nálatok a csakafideszcsakafideszcsakafidesz mantra pörög és ez pont annyira kell ide mint Felcsútra a kisvasút zakatolása, tehát semennyire.
hhahahahah 0 érv 6 mondat személyeskedés
tipikus baller barom
A 17-es Fideszes emberke ostobaságokat beszél.
Pont a Fidesz volt az,aki hatalomra kerülése után elvette az adójóváírást és még sorolhatnám miket...
(Pótlékok sem olyanok,mint régen.)Rosszabbak lettek.
Baloldal alatt többet kerestem havi szinten kb úgy 11-12 ezer forinttal...
Az adókulcsuk is jobb volt nekik,mert ott többkulcsos adórendszer volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!