A mostani választással ért véget a kommunizmus Magyarországon?
a kummunizmus nem is volt
max proletár diktatúra
annak 20 éve vége
most hál istennek az mszp nek is vége lesz
átvitt értelemben lehet írni vége a kommunizmusnak is :)
Arra gondoltam,hogy eddig túl sok meg volt engedve az embereknek,az állam gondoskodása 90 után is megmaradt,sehol nem volt olyan széles a szociális háló mint nálunk.Az egészségügy az oktatás a szociális rendszer a Kádári érából ránk maradt módon működik most is.
De most jönnek a valódi reformok és lebontják a jóléti szociális kiadásokat is,és az embereket az öngondoskodás irányába terelik.
" A fityesz épp az öngondoskodás ellen rinyázott mikor kiírta a népszavazást a vizitdíj ellen"
hallod azért fizetünk ilyen magas TB t hogy lássanak el
nem azért hogy még vizit díjakat fizessünk
le lehet állni
Az öngondoskodáshoz jövedelem kell, és munkahelyek.
Nem tudom hogy gondolja a Fidesz leépíteni, de nem lesz egyszerű.
Ugyanis itt a tőke hatalma igen csak bő lére lett engedve, a munkának meg semmi eredménye. Szóval lehet itt okoskodni, csak épp belepusztul a társadalom.
Miért is?
A tőke fog jól járni az egésszel, hiszen ha csökkentik a TB-t, 5% al, abból te semmit nem látsz mert benyelik, viszont a juttatások megvonását ki kell fizetnek zsebből.
Hiába csökken a 100e jövedelmed adója 5%al az csak 5000, miközben lehet hogy adott esetben 100-150e kell kifizetnek egy beavatkozásért.
Viszont akik 500e keresnek azoknak 25e lesz az 5%!
Akkor kik fognak jól járni ismét?
Nagyon meg lesz szívatva a társadalom, és sajnos ezért kell a Fidesznek a 2/3.
"ha nem születik egy törvény ami kitiltja a "kommunistákat" a közéletből és a közszférából akkor nem."
Ezt hívják diktatúrának! Bravó! És kik a kommunisták? Azt ilyenek mondják meg?
A kommunizmus már rég megszünt, csak az a baj, hogy a gyökereit nem sikerült eltávolítani.
Én bízok abban, hogy vannak még olyan politikusok, akiknek van lelkiismerete és meg is szólal.
S szerintem a 4 év kevés lesz, hogy helyre tegyék a dolgokat. Csak az emberek nem látnak az orruknál tovább, s úgy gondolják, ha négy év alatt nem sikerül helyretenni 8 év
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!