Egyre szimpatikusabb az LMP, Ti hogyan vélekedtek erről a pártról?
Még nem voltak hatalmon, de túl régóta vannak a politikában. Túl kompromisszumkészek lesznek, meg nyilván sokan korrumpálódnak is majd (erkölcsi értelemben is).
Szerintem jobb lenne egy hirtelen felbukkanó mozgalom, ami rövid idő alatt nyer választásokat és ezáltal kompromisszummentesen, idealista módon állhatnának hozzá a reformokhoz.
De egyébként szerintem mindegy melyik pártnak akarsz dolgozni, csak tedd becsületesen, megalkuvások nélkül.
Én rájuk fogok szavazni legközelebb, de még nagyon nincs realitása annak, hogy vezető helyzetbe kerüljenek.
Szinte biztos, hogy 2018-ban is a Fidesz alakít kormányt, vagyis az LMP ellenzékben lesz. Kisebbségi kormányzás esetén talán lehet némi szava, de azért meg ugye adni is kell valamit, és ha az LMP a KDNP-t követi, abból nem fog jól kijönni. Kíváncsi vagyok, mennyivel fogja megnyerni a választásokat a Fidesz; kétharmada már biztosan nem lesz.
2022-ben lehet először esély arra, hogy az LMP kormányzó párt lehessen, de még ekkor is szüksége lenne más pártokra is.
Én sok sikert kívánok nekik, de az LMP még nagyon a jövő zenéje szerintem. A következő választásokon talán szerez 6-7 százalékot, de ez magában alig jelent valamit.
Figyu #6-os:
Szeretnék a gazdságot úgy megformálni, hogy az állami bevételek úgy is nőljenek, hogy az adó kevésbe legyen megterhelő.
Szeretnék a társadalmi problémákat csökkenteni erősen( munkahely hiányt csökkenteni, oktatásügyet rendezni, egészségügyi ellátáson javítani).
Jóléti államra hasonló helyet építeni ezzel.
Gazdaságosabb energia forrásokkal élni.
Minde mellett a környezevédelemre is hangsúlyt fektetni.
Nekem ez bőven elég. Jobb terveik vannak amugy mint a köupzmunkaprogram nevű kabaré, tudod van programjuk, amiben leírnak célokat. Ha neked nem elég aza te bajod, de birm a gúnyolódóhangnemet. Ja , amugy figyelj oda rájuk legközelebb.
:DDD
haver van egy kis különbség, hogy a "szeretnénk" kezdetű mondókán semmiféle felelősség és következmény nincs
a közmunkaprogram pedig egy olyan jelenség ami a gyakorlatban is működnie kell valamilyen szinten
az alapjövedelmes marhaságokon akkora lyukak tátonganak, hogy hihetetlen
Nos amióta a Schiffer lemondott azóta szerintem még a parlamentbe sem fog bejutni.
Bettike az nem fogja sokat lendíteni előrefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!