A migránskvótát miért kellene efogadni?
Az egész az EU hülyesége, mivel túl puhány és gyenge a migránsok vissatartására.
Nem lenne muszáj feltétlenül agyonlőni mindenkit, erős műszaki határzár kell, a tengeren pedig azt kell csinálni, amit az ausztrálok.
Fogják a migránsok hajóját és elvontatják,Európa esetében a hajókat Afrika parjaihoz kellene visszavontatni.
Majd végül, a vízi járművet megsemmesíteni.
A kvótát azért sem szabad elfogadni, mert precedenst teremtene.
Először csak 1300 migri, aztán 5 hónappal később kopogtatnának a brüsszeliták, hogy "hahó, újabb migránsokat kellene befogadni".
Nem szabad engedni az EU-nak.
Ez a precedenst teremtene érv honnan jön?
Akkor ne tartsuk be az eus környezetvédelmi szabályokat sem, mert az precedens és a jövöben simán tovább szigorithatják öket?
A környezetvédelmi előírások elsősorban az egészségünket szolgálják.
A migráció ilyen lazán fogása mit szolgál?Semmit, csak kártékony.
A kvóta a migrációs helyzet kezelését szolgálja. Tök mindegy hogy ez neked vagy nekem tetszik-e.
A gyártulajdonosoknak meg bizonyára nem tetszik, hogy több százmilliókért kell modernizálni.
Egyszerűen az az érv teljesen téves, hogy egy jogszabálynak azért álljunk ellene, mert az egy precedens, és később lehet még szigorúbb. Ennyi erővel semmilyen törvényt nem kellene betartanunk, ami bármilyen szempontból a hátrányukra van. Pl adót se kellene fizetni. Mert ha fizetsz, akkor honnan tudhatod, hogy erre hivatkozva nem lesz a többszöröse utána?
3#
Ezek a hasonlatok nagyon rosszak.
Adózni azért kell, hogy legyen mindenki számára biztosított oktatás, egészségügy.Továbbá legyen tömegközlekedés, legyen asztfalta, amin a kocsid megy.
A gyártulajnak pedig érdeke a modernizáció, lehet milliárdokba kerül, de megéri, mert nem kell annyi embert foglalkoztatni, a gépek pedig jobban teljesítenek.
Kezelésnek pedig nem nevezhető, amit az EU csinál, inkább félrekezelés.
Fogadja be a migránsokat, aki akarja, legyen önkéntes alapú.
Tetro emlekezz ra hogy a kormany amikor keritest epitett es az illegalis bevandorlokat megprobalta megallitani csak a schengeni jogszabalyokat tartotta be, ennek ellene az EU tamadta az orszagot, teljesen figyelmen kivul hagyta a szabalyokat. Akkor mire fel varjak el Orbantol hogy elfogadja a kvotat?
Itt senkit nem erdekelnek a szabalyok, kokemeny erdekek vannak amit probal mindenki ervenyesiteni.
Azért kellene elfogadni mert az EU azt mondta.
Magyarország pedig elfogadta az EU-s szabályokat amikor beléptünk.
Ez kb olyan mintha te személy szerint azt mondanád, hogy "én nekem nem tetszik az, hogy adót kell fizetni, ezért nem is fizetek".
Megteheted ezt? NEM
Magyarország megteheti ezt? NEM
Már csak azért sem, mert a kvótás döntést az EU államfői hozták (köztük Orbán is). Meg lehetett volna vétózni, de ez nem történt meg szóval nincs mit tenni.
Egyébként én is kvótaellenes vagyok, de nekem többet ér az EU tagság ennél az 1300 migránsnál.
11.45
az analógiád teljes téves mivoltára szeretnék rámutatni, de nem akarod megérteni.
igen, bizonyára ha több százmillióért be kell szerelni egy szűrőberendezést egy gyárba, akkor attól kevesebb embernek kell majd ott dolgozni. az adónkat meg mind nekünk hasznos dolgokra fordítják.
de akkor próbáljuk meg elvonatkoztatva. biztos el tudsz képzelni olyan törvényt, ami nem előnyös számodra. tudsz ilyet? vagy neked csak előnyeid származnak? na ha találtál egy ilyet, akkor gondold végig aláveted-e magad neki. mert ha igen, akkor az analógiád szerint hülyeséget csinálsz, hiszen ezzel precendens teremtesz, és ez alapján a későbbiekben még jobban megszívathatnak egy szigorúbb jogszabállyal.
így már érthető?
11.45
én úgy tudom, hogy a schengeni szabályok alapján aki menekültügyi kérelmet ad be, azt a magyar államnak ki kellett volna vizsgálnia. e helyett lényegében szinte mindenkit egy napon belül elutasítottak. szerintem ez nem épp a szabályok betartása.
Tetro csak azokat utasitottak el akik nem haborus zonabol jottek vagy nem tudtak igazolni a nemzetiseguket. Tudod a hatosagnak a migransok ket szep szeme nem eleg, papirok kellenek az eljarashoz.
Es tudod te is jol hogy a tobbseg meg se probalta a kerelmeket beadni hanem vandalkodott, gyujtogatott a deli hatarnak mult nyaron. Szerinted ez normalis jogkoveto viselkedes?
11.58
Nem. 99% százalékot utasítottunk el, egy napon belül. Nézz utána a hivatalos számoknak, hány kérvényt adtak be tavaly és ebből mennyi lett pozitívan elbírálva. Azt azért nehéz elhinnem, hogy az össze bevándorló közül csak 1% körüli lett volna a menekültek száma. Ahogy azt is, hogy egy nap alatt el lehet bírálni valaki ügyét, aki háborús övezetből érkezik. Tudom tudom, kérhetett volna vízumot a nem létezi schengeni nagykövetségen, miközben már a várost is szétlőtték körülötte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!