Van Viktorunk is, állítólag mostantól le sem megy a nap többé és húszezresek hullanak az égből. Ti mit gondoltok erről?
Szerintem semmi ilyet nem állított, csak azt, hogy rendet tesznek. A rend pedig kiszámítható és jobban lehet benne létezni és előrehaladni.
Ébresztő!
Nem a politikusokon múlik, hogy mi hogyan élünk, hanem rajtunk! A politika egyetlen lehetősége az életünk kereteinek és terének a jobbá tétele, a többi rajtunk múlik!
Egy zilált, össze-vissza élő családból érkezve is lehet felemelkedni és előrejutni az életben az egyéneknek de azért egy nyugodt légkörű, jól gazdálkodó és jó példákat mutató családból érkezve könnyebb!
Országok esetében ugyanez van.
Az a gond, hogy most az ország nagy része úgy viselkedik, mint az a rossz körülmények közé született ember, aki ahelyett, hogy a lehetőségeit tágítaná inkább csak siránkozik és irigykedik azokra, akiknek jobb, plusz beletörődik, hogy "oda születni kell".
És ha esetleg az élete úgy hozza, hogy egy új partner által például jobb körülmények és lehetőségek közé kerül, ahonnan több esélye lenne előrehaladni, akkor nem él vele, hanem tovább átkozódik, hogy neki ne ekét adjanak, hanem kenyeret.
Viktorék jobb körülményeket és esélyeket kínálnak de helyettünk nem élhetnek velük!
Éppen az a felfogás a baj és a lényeg, hogy megváltót és ingyen ebédet akar mindenki, vagy a kérdező szóhasználatával"húszezreseket az égből".
Pedig például a Jézus Krisztus Szupersztárban is úgy küldi el a rá nehezedő, gyógyítást követelő tömeget, hogy "Gyógyítsd meg magad!"
De persze egy csomó embernek majd egyszerűbb lesz fél-egy év múlva dühöngeni, hogy nem kapott ingyen ebédet, csak kereteket és lehetőségeket rá, hogy vegyen magának...
Evvan.
Én Fidesz szavazó vagyok és egyáltalán nem várom, hogy húszezresek hulljanak az égből. Tudod a politikának a feladata nem ez, hanem hogy lehetőséget adjon, amivel lehet élni.
Aki pedig vasárnap óta állásajánlatot vár, annak halkan megjegyzem, hogy még nem Orbán Viktor a miniszterelnök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!