Nézegetem milyen felhőkarcolók/irodaházak épülnek Romániában (link), és azon gondolkozom, hogy lassan ők is lehagynak minket?
Aha, "leggyorsabban fejlõdõ"! :D
Gondolom azért akkora arányú, vagy nagyobb a kivándorlás mint nálunk mert annyira fejlõdik. :)
Akkor nekünk pl. miért nincsenek akkora világ slágereink mint nekik?: https://www.youtube.com/watch?v=s9YbICd43Mc
:D:D
Ez kb. olyan lehet mint nálunk kis grófó.xD
Nem hiszem, hogy a románok büszkék lennének erre a 3 langyira, legalábbis ha magyarok lennének én cikinek tartanám őket
:DDDDDDDD
Viccet félretéve amúgy érdemes utána nézni tényleg, hogy mennyi ágazatban fejlődnek jobban nálunk. Az IT ágazatban is sokkal komolyabb beruházások vannak mint idehaza: A Microsoft,Nokia, E.ON, de más ágazatokban pl. a General Motors, OMV, polaris, ezek mind komoly befektetőknek számítanak Romániban. Magyarországon az IT ágazat döglődik, pedig az egyik legjövedelmezőbb üzletág lenne manapság, de Orbán nem hisz benne.. (jellemző)
Itt találtok pontosabb adatokat a Romániai befektetésekről: [link]
Microsoftnak kb. 2x több embert foglalkoztató székhelye van a graphisoft parkban Magyarországon mint Romániában. A magyar startup ágazat eléggé feltörekvőben van, itt fejleszti egy magyar startup a Mercedessel pl. az önvezető autókat.
A többi vállalat is ugyan úgy megtalálható Magyarországon.
A külföldi befektetéseket is kicsit elnézted:
Többszöröse Magyarországon, pedig kisebb ország vagyunk. Szóval még ugyanannyi befektetéssel is jobban állnánk.
Szerintem ez nem kérdés, hogy jobban állunk a románoknál, de nekünk rohadtul nem velük kéne versenyeznünk, hanem a visegrádi 4-ekkel, esetleg Szlovéniával, bár ilyen vad dologra már nem is merek gondolni
Kicsit az jön le, hogy beérjük azzal, hogy jobbak vagyunk náluk. Ez vicc. Nem velük kell versenyezni.
" az szimplán egy analfabéta gyökér vagy egy elfogult román."
Hát a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!