Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi esély van egy Fidesz-Jo...

Mennyi esély van egy Fidesz-Jobbik koalícióra?

Figyelt kérdés

A jobbik a május végi kongresszuson, Vona Gábor bejelentette az alelnökök megszavazása után, hogy a párt tényleg néppárttá vált.

Én ezt a kérdést utoljára 2014 választások előtt tettem fel, akkor szinte 100% mindenki határozottan állította, hogy ez kizárt és soha nem lesz ilyen..stb

2 év után kíváncsi lennék, hogy még mindig így látjátok?

2016. jún. 17. 18:36
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Mégis ki ellen fognának össze?
2016. jún. 17. 18:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Voltam nem régiben egy Jobbikos lakossági fórumon. Ott Vona nem úgy tűnt, mintha a Fidesszel koalícióra akarna lépni.
2016. jún. 17. 18:52
 3/8 partizana ***** válasza:
A Jobbik belebukna ebbe. Nem érné meg nekik, szavazóik jelentős része fordulna el tőlük így, a Fidesz is bukna vele valamennyit, összességében, nem sokkal lennének szerintem előbbre így, mint most a Fidesz-KDNP egyedül (párban).
2016. jún. 17. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Én nem látok rá esélyt mostanában. Ezt a lehetőséget a Fidesz és a Jobbik is elutasítja.

De a jövőben akár változhat is a helyzet, ha változnak az erőviszonyok.

A Fidesz nem fog örökké abszolút többséget szerezni és a kisebbségi kormányzás nagyon bizonytalan helyzet, nem hiszem hogy hosszútávon működne. Egy ilyen helyzetben minden bizonnyal inkább koalíciós partnert keresne, hogy megtarthassa a hatalmat, mintsem, hogy visszavonuljon ellenzékbe. Talán még az MSZP-vel vagy a Jobbikkal is hajlandók lennének együttműködni a hatalom érdekében.

A Jobbik szempontjából pedig nem alapozhatják örökre arra a stratégiát, hogy megnyerik a választást, abszolút többséget szereznek vagy pedig félrevonulnak ellenzékbe. Ha úgy adódik, hogy 10-20 év alatt ezt a célt nem sikerül elérni (vagy megtartani), akkor mindenképpen változtatni kell. A Jobbik sem élné túl, ha évtizedekig folyton ellenzékben lenne. Előbb-utóbb meggyengülne, felmorzsolódna.

2016. jún. 17. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
A Fidesz megvette a Jobbikot, Vona nem mas mint Orban babja. Gabi egyetlen feladata a baloldal gyengitese ami a Fidesznek kedvez.
2016. jún. 17. 20:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Aki a Fidesz-el koalícióra lép az lassan de biztosan meg szűnik mint a független kisgazdapárt a KDNP is csak ott van
2016. jún. 17. 20:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Van az a pénz...
2016. jún. 17. 20:30
 8/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
A korábbi Jobbikra azt mondtam, hogy nem köpné szembe a szavazóit (a 2014-es választások előtt szerintem írtam is ilyet). Szerintem ezt már megtette (sajnos...), szóval jelenleg szerintem összeállnának, mint a túró. A Fidesz szempontjából meg ha szükség lenne rá, akkor lenne az az egyezség... És hamarosan be is olvadna a Fideszbe a mostani Jobbik nagy része.
2016. jún. 17. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!