Szerintetek mennyire lenne életképes egy Közép Európai
szövetség? Tekintsünk el egyenlőre a szomszédok
közötti rivalizálástól.
Figyelt kérdés
Ha kötnénk egy egyezményt a kelet európai országokkal: magyar, szlovák, lengyel, horvát, cseh, román akkor versenyképesek lehetnénk az unióval. Ott van a magyar és lengyel föld, termelése tökéletes, ipar cseheknél, nyersanyag meg mindenkinél van valami. Megfelelő kormányzással akár romba is dönthetnénk az EU-t. Megszűnne a felvevő piacuk egy része, megszűnne az olcsó munkaerejük. Persze a nézeteltérések miatt nehéz lenne ezt összehozni, de kompromisszumokkal működhetne, mint egy új kiegyezés. A kérdés egyenlőre elméleti, nem szeretnék olyan válaszokat hogy ez hülyeség stb. Nevezd meg a problémádat vagy az észrevételed vele akár negativ akár pozitiv de kulturáltan. Köszönöm.
Már teljesen felesleges ilyeneken gondolkodni. Rendszerváltáskor lehetett volna valamit tenni ennek érdekében.
Voltam egy könyvbemutatón és ott volt a horvát követ is. És én úgy emlékszem, mintha a rendszerváltáskor és Jugoszlávia felbomlása után szóba került egy horvát-magyar perszonálunió. Utána meg koccintottam vele a közös történelemre.
2016. jún. 16. 13:11
12/24 anonim válasza:
Kb. annyira lenne életképes mintha az olimpiára kiküldenénk a helyi nyugdíjasklubból a nyolcvanót éves csípóprotézises két bottal járó Józsi bácsit, hogy fussa le Usain Boltot. Ennyire lenne életképes.
Különben is ilyen már volt nagyban úgy hívták, hogy KGST, rútúl lehagyta Nyugat-Európa.
2016. jún. 16. 13:12
13/24 anonim válasza:
Én inkább egy normális EU-nak örülnék.
2016. jún. 16. 13:15
14/24 anonim válasza:
Gondolom most, hogy elkezdődött a nyári szünet az általános iskolában, rendszeresen fogunk ilyen "okos" kérdéseket olvasni. :(
2016. jún. 16. 13:27
15/24 anonim válasza:
mit kötözözködsz? Max. Franciaországnak van annyi fekete termőföldes területe, mint nekünk. Mégis máshonnana hozzuk ge, még a lisztet is. Szerinted ez nem gáz?
2016. jún. 16. 13:52
16/24 anonim válasza:
Fő árucikk a wartburg lenne és a pálinka..
2016. jún. 16. 14:19
17/24 hollófernyiges válasza:
Ennek a hat országnak a GDP-je együtt nem éri el Franciaországét (2,3 trillió dollár szemben 2,6 trillióval) és ha kilépnének, az EU maradék GDP-je még mindig 17 trillió dollár lenne. Csak hogy lásd az arányokat amivel versenyezni akarsz.
2016. jún. 16. 14:35
18/24 anonim válasza:
ok, menjen ki mindenki wc-t pucolni gb-be akkor.
Nem látod, hogy itt tönkrettették az elmúlt 20 évben aztr a mezőgazdaságot, amiből élhetne az ország, s lenne munkahely? Meg az arra épülő iparból is élhetnénk, s lenne árunk? Ugye nem?
ok,menjünk ki akkor gb-be, ausztriába wc-t pucolni, spanyolba paradicsomotszedni a diplománkal,mert ott többet fizetnek. És a jövő?
2016. jún. 16. 14:42
19/24 partizana válasza:
Szerintem működhetne. De, megjegyezném, hogy ugyan mondtad, hogy a szomszédok közti vitától tekintsünk el, de mégis csak jobb lenne ha nem lenne a szövetségben ilyen, vagy legalább eggyel kevesebb, van itt egy gyorsan fejlődő déli ország; Bosznia-Hercegovina, én őket Románia helyett sokkal jobban eltudnám képzeni, vagy legalább is, ha nem is helyettük de legalábbis én őket is beleraknám. Az Eu.t akkor döntené ez meg ha legalább Anglia kilépne amitől amúgy nem is állnak messze. Szerintem működő képes lenne, de csak egy ideig mert a belsőviszályok előbb utóbb elő jönnének azonban, a szétválás esélyt adna területi revízióra legalább a románokkal de akár a szlovákokkal szemben is. Szerintem mi ezzel csak nyernénk, jó ötletnek látom.
2016. jún. 16. 15:34
20/24 anonim válasza:
nem hiszed el,hogy a mezőgazdaság,meg az arra épülő ipar müködhetne? írj privit,adataim vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!