Miért nem jár segély annak aki rászoruló? Hagyják az ember éhezni?
Fiatal vagyok, és rengeteget betegeskedem, olyan betegségek, amivel nehéz most dolgozni, 4éve vizsgálnak. Munkám tehát nincs, és elmentem a munkaügyibe,ahol azt mondták, hogy csak 1 év után jár. (munka párti vagyok, de nagyon nehéz most a helyzetem)
Kérdem én: addig az ember éhen hal? A Fidesz érzéketlen módon lecsökkentette a segélyt 22800ft-ra, az Mszp alatt 28 ezer körül volt!
A másik, hogy ha találnak közmunkát, akkor ha nem vállalom el, ugrik a segély, és ráadásul még nekem kell a nulla jövedelmemből fizetnem a tb-t, ami lehetetlen.
Hogy lehet ilyen érzéketlen világban élnünk? Mi a teendő?
A Fidesz oké, hogy munkát akar adni, de 28 ezer sem elég semmire, akkor a 22-bőlhogyan lehet akár csak rövid ideig megélni?
A kérdésekre várnék szíves választ. köszönöm.
Egyébként a dolgozó emberek termelik ki, akik egészségesek, de egy normális államnak, mint nyugaton gondoskodni kéne a dolgozni akaró, de beteg emberekről, ahogyan a szocik alatt tették, ahol nem rúgták ki a rokkantakat, nem a tehetőseket támogatták,és nem a szegénytől vették el a pénzt.
Egy lassan kiábándult Fideszes voltam.
""elmentem a munkaügyibe,ahol azt mondták, hogy csak 1 év után jár""
Kedves kérdező!
Ha már hazudozol és butaságokat találsz ki legalább úgy tedd, hogy hihető legyen!!!
A segély akkor jár ha az adott évben legalább 30 napot igazoltan dolgozott az illető.
Az az - évente "csak" 30 napot kell ledolgozni és utána jár a segély és nem egy évet.
1 évig jártam pecsételtetni, most telt le az egy év, segélyt még nem kaptam, sem az elmúlt 1 évben, amíg pecsételtetni jártam...
Ha betegen kapok közmunkát, és elutasítom,akkor úgy tudom megszűnik a segély és nekem kell a semmi jövedelmemből,havonta fizetnem a tb-t ?!
Kedves utolsó válaszoló!
Köszönöm az értelmes és kedves válaszod. Munkaügyibe azt monták a betegségeimre, hogy százalékoltassam le magam, de ezt nem akartam, vizsgálnak, megszeretnék gyógyulni, és DOLGOZNI SZERETNÉK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!