Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják az emberek,...

Miért gondolják az emberek, hogy pikk-pakk kánaán lenne, ha az "ő pártjuk" kerülne hatalomra?

Figyelt kérdés
Az országnak komoly problémái vannak. Ha valaki nem ér el eredményt hetek-hónapok alatt, akkor már jön az, hogy rosszul választottunk. Keressen mindenki min.200ezret havonta, legyen minden szép és új, ne kelljen adózni, a benzint adják ingyen.. Nagyjából ilyen álmokat kergetnek sokan. Ennyire nincsenek tisztában a dolgokkal?
2010. ápr. 12. 09:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

én kiegyezenék azzal, ha a közbiztonsággal foglalkoznának, ha nem kéne kisebb településen terrorban élni, ha a kisebbségeket nem részesítenék akkor a pozitív diszkr-ben, hogy az mér a többség nagyon nagy hátrányát eredményezi.

ha a pénzeket nem ellopnák, hanem ránk költenék.

ha nem a külföldieket támogatnék elsősorban, hanem a hazaiakat.

ezekhez nem kell sok pénz, át lehet csoportosítani, és a kezdeményezés már azt mutatná, hogy igen lesz valami. de ha a kezdeményezést sem látjuk 1-2 éven belül, akkor jogosan háborodunk fel? persze többen ezt előre is látjuk.

2010. ápr. 12. 09:39
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
Az országot csak munkával, termeléssel lehet kihúzni a bajból,amíg ezt nem biztosítja egy kormányon lévő párt, addig semmi nem fog pozitív irányba változni.Szerintem nagyon sokan beérnék azzal, hogy egyáltalán munkájuk,megélhetésük legyen és fizetni tudják a rezsit és egyéb kiadásaikat.Nyilván akinek van munkája, az tisztességes bért szeretne érte kapni és nem másik hármat eltartani belőle.Én nem hiszem,hogy az emberek többsége, munka nélkül szeretne jól élni, ilyen is van, de nem ez a jellemző.Azt, hogy ki nem akar dolgozni a megélhetéséért, csak akkor derülne ki, ha minden embernek biztosítva lenne képességei szerinti munkahely.Hát, adott a lehetőség a Fidesz számára, úgy tűnik megkapja amit szeretett volna, a többi már rajtuk áll, vagy bukik.Mi tennénk a dolgunkat, nekik, csak hagyni kell, hogy tehessük.Ha ez így lesz, akkor elindulhat valami, különben minden hiába volt.
2010. ápr. 12. 09:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Kikre gondolsz elsősorban? Szerintem még mindig sokkal erősebb a motiváció az emberekben az hogy ki ne kerüljön hatalomra.
2010. ápr. 12. 10:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Mert a magyar embert erre nevelték rá!

Felülről várja a csodát!

Nézz végig egy átlagos városon reggelente! Az embereknek csak bk. 10-20%-a hányja el a havat korán reggel a háza elől. A többség vár a hókotróra, meg a munkásokra, és szidja a vezetést - de nem érti meg, hogy neki lenne ez a kötelessége!

A politikában is így van!

Az emberek azt hiszik, hogy a kormány az valami elvont fogalom, az valami "kiválaszottak" gyülekezete, ahol szinte nem is emberi lények vannak. MI hátradőlünk, 4 évenként rájuk szavazunk, "majd ők megcsinálják"...nem veszik észre, hogy nem felülről kell várni a változást, hanem magunknak kell elkezdeni kicsiben.

És hogy miért van ez?

Szellemi önállótlanság, a felelősség alól való kibújás: "majd a pártom megcsinálja a jót, ha mégis elcsesznek valamit, akkor ők a hibásak és nem én".

Nem érdekes kicsit? Amikor el kell menni szavazni akkor mindenki azt szajkózza, hogy "a te szavazatod is számít". De amikor valami gáz van, kiderül hogy a párt hazudott, stb., akkor meg mindenki azt szajkózza, hogy "én csak kisember vagyok, ők tehetnek róla ott felül". Ez egy kicsit tudathasadt állapot. Mintha az emberek nem emlékeznének saját magukra, hogy mit mondtak, mit csináltak korábban.

2010. ápr. 12. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!