A Fidesz manipulálhatja a közvélemény kutatások eredményét, miszerint ők a legnagyobb támogatottságú párt?
A KSH adatokról is tudjuk, minden esetben addig csűrik-csavarják, míg a megrendelt eredmények kijönnek.
Nem tehetik meg ugyanezt a politikai közvélemény kutatásokkal?
Bámulatra méltó logikával következtetted ki a pártszimpátiámat, és azt is megértem, hogy a sajátodat szégyelled. :)
Most, hogy szellemi rátermettségedet sikeresen bebizonyítottad, próbálj meg feldolgozni egy számodra valószínűleg új tényt a legutóbbi választásokkal kapcsolatban. A 106 választási körzetből 96-ban nyert a fidesz jelöltje, az összes többiben a baloldali összefosásé. Ez ugye kicsivel több, mint 90%. A brit választási rendszert te valószínűleg nagyon antidemokratikusnak tartanád, mert ott ez az eredmény 90%-os parlamenti többséget eredményezett volna. Nálunk egész más a helyzet, mert pártlistás szavazás is van, töredékszavazatokat is számításba vesznek, így aztán csak 2/3 lett. Azt is leírtam, hogy a választási részvétel 61% körüli volt, ami egyáltalán nem számít gyengének.
Megértem a csalódottságodat, de ennyi idő után ideje lenne ezt feldolgoznod.
"A 106 választási körzetből 96-ban nyert a fidesz jelöltje, az összes többiben a baloldali összefosásé. Ez ugye kicsivel több, mint 90%. A brit választási rendszert te valószínűleg nagyon antidemokratikusnak tartanád, mert ott ez az eredmény 90%-os parlamenti többséget eredményezett volna. Nálunk egész más a helyzet, mert pártlistás szavazás is van, töredékszavazatokat is számításba vesznek, így aztán csak 2/3 lett. Azt is leírtam, hogy a választási részvétel 61% körüli volt, ami egyáltalán nem számít gyengének. "
Ez mind igaz, olyan jól mondod, egyetértek, megdícsérlek, amit akarsz de most figyelj, vélemény következik:
ettől függetlenül és ezzel együtt!!! 2,5milla szavazattal egy 8millás országban 2/3-addal uralkodni, kevés, kevés és még mindig kevés másik 5millió mást akaró vagy befordult, már szavazni sem akaró kiábrándult ember sorsán. A legtávolabbról sem ideális eset ez. Vélemény vége.
Na, remélem így már megnyugszol, ez tényleg csak a gyakorikerdesek.hu, szerintem ezt is túl komolyan veszed mint a pártállásodat, nem egészséges.
Kedves tőled, hogy aggódsz az egészségemért. :)
A vélemény szabad, a vélemény szent, a véleményt el kell fogadni.
Szerintem (ez az én véleményem :)) a szavazástól távol maradók egy részének nincs önálló véleménye,lövésük sincs a belpolitikai viszonyokról, ha fegyverrel kényszerítenék szavazásra, randomszerűen szavaznának egyre, ők talán jobb is, ha nem szavaznak. Egy másik részük gyakorlatilag apolitikus (és nem feltétlenül azért, mert gondolkodásra képtelen), neki mindegy, ki vezeti az országot, mert az életét ez nem befolyásolja különösebben. Aztán van a kényelmes, aki ha úgy látja, hogy a csapatának áll a zászló, inkább valami kellemesebb programot csinál vasárnapra, mert úgyis mindegy az az 1 szavazat. Aztán van, akinek mindig minden szar, ő azért nem szavaz, mert szerinte nincs kire. És igen, lehetséges olyan is, amire te céloztál, aki azért marad otthon, mert esélytelennek tartja azt, akit egyébként támogatna. A 30-40%-nyi távolmaradó igen kis része lehet ez az utóbbi szerintem.
(vélemény vége) :D
"5millió mást akaró vagy befordult, már szavazni sem akaró kiábrándult ember sorsán."
Ezt nem értem. Hát minden párt azért van, hogy a gondolkodásukhoz közel eső embereket (pártszimpatizánsokat) a választófülkébe hívják.
Az, hogy ez az ellenzéki pártoknak nem sikerült, miért a Fidesz hibája?
Egyszerűen elbukott az ellenzék, és kész. Ameddig ilyen gumicsontokon fog rágódni, addig nem lesz egy értelmes párt a Fidesz ellen, a csalódott, kiábrándult szavazók sem fognak elmenni szavazni.
Az meg, hogy a Fidesz választást csalt, úgy alakította a törvényeket/szabályokat, hogy az neki kedvezzen, egyszerű hazugság, gumicsont. A kétharmad meg volt 2010-ben is, 2014-ben is. 4 év alatt az ellenzék semmit nem ért el.
Mikor ébrednek fel? Ez a nagy kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!