Töri tétel, mit jelent a lista szó?
Nem találtam a neten, így viszont nehéz megérteni..
Peldamondat: Országos listát azok a pártok állíthattak, amelyek képesek voltak legalább hét területi listát indítani.
Ebben az esetben:
"Összeállított nyilvántartás, áttekinthetőség, meghatározott rendben készített írásos összeállítás, jegyzék.
Példa:
A választók listájára ma már fel kell iratkoznia az állampolgároknak"
De ugyanezt Te is megtaláhattad volna 0,34 másodperc alatt a Google-ban.
Fuss neki még egyszer. Az országos listáról már a végén van szó, de jobb az általános iskola ötödik osztályától kezdeni.
A lista egy csomó hasonló dolog felsorolása. Emberek nevei, a lakásodban található dolgok, adószámok, fizetések, vagy bármi, csak mondj egy szempontot, amivel a listában szereplők rendelkeznek. Az országos lista történetesen egy párt azon embereinek felsorolása, akik majd (elvileg) az egész ország érdekében ténykedni fognak a parlamentben (ha megválasztják őket). Ezzel szemben a területi listán olyan emberek nevei állnak, akik csak annak a területnek érdekében politizálnak.
Első: Csak mondom, hogy 82% lett az írásbelim ;) Nem kértem tanácsot sem.
Második: kerestem, de nem találtam, ezért tettem fel a kérdést. :))
Harmadik: köszönöm, így már értem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!