Orbán Viktor '89-ben Nagy Imréék újratemetésén tényleg hazaküldte az oroszokat?
Itt a teljes beszéd, 7 perc:
https://www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0
Itt pedig szöveges formában:
"Ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről."
Mindössze ez az egy mondat szerepel a szovjet csapatokról.
Igazából már a beszéd előtt volt részleges csapatkivonás, de a beszéd utáni időszakban volt a "fő" tárgyalás.
"Május 7-én az MDF kezdeményezésére lakossági fórumon követelték a debreceni szovjet katonai repülőtér bezárását. Június 15-én a Fidesz szervezésében kétszázan tüntettek a szovjet nagykövetségnél a csapatkivonásáért. Nagy Imre június 16-i újratemetésén elmondott beszédében Orbán Viktor olyan kormányt követelt, amely „azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről”. Keskeny Ernő magyar diplomata, volt moszkvai nagykövet szerint „feltehetőleg ez a beszéd is hozzájárult ahhoz, hogy még abban az évben tárgyalások kezdődtek a csapatok kivonásáról."
Na igen, amikor hazaküldte őket, akkor már lehetett tudni, hogy amúgy is mennek majd.
Ez ilyen "jól megrugdosom a döglött oroszlán, mer' én keminy gyerek vagyok!" eset volt.
Igen, személyesen ő karatézta le mindet.
Ilyen csodálatos és erős volt már akkor is ez az Orbán Úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!