A népességfogyás Magyarország legnagyobb problémája?
"1953 - 2006 között 7.5 millió magyar gyereket öltek meg az ún. "abortusz" keretei között.
Csak hogy minél többen tisztában legyenek ezzel az adattal. :)"
Szegény Vitya, mennyivel több jobbágya lenne... :((
A népességfogyás nem csak úgy van, hanem ez is valamiért van, valaminek a következménye.
Ezen kellene inkább gondolkodni.
10: A probléma csak az, hogy már most is egyrészt munkaerőhiány van több szektorban, másrészt pont azok az országok nem vesznek vissza a szaporulatból, akik a legszegényebbek és legtöbben vannak (Kína, India, egyes afrikai országok)...
Európában pedig már a másik véglet uralkodik, elöregszik a társadalmunk és ebből kruva nagy gondok lesznek rövid időn belül.
14
Az, hogy munkaerőhiány van bizonyos ágazatokban a világ legtermészetesebb dolga. Egyébként tudom milyen ágazatokra gondolsz. Idő kell a gazdaságnak amíg reagálni tud erre.
Az afrikai és az ázsiai népszaporulattal kapcsolatban igazad van, DE valamit fontos látni:
Ökológiai szempontból 1 magyar 2 kínaival vagy 6 afrikaival ér fel.
Szóval ökológiai szempontból Európa még így, csökkenő népesség mellett is túlnépesedett.
15: Az ökológiai lábnyomban valószínű, hogy igazad van. Bár szerintem felelős környezetvédelemmel ezt is simán lehetne orvosolni. Ebben pedig világszinten valószínűleg Európa lesz (vagy már most is az) az első.
Munkaerőhiány pedig szinte az összes ágazatban van már. Nem találnak pincért, fuvarost, különböző szakmunkásokat... de már a segéd- és betanított munkásokkal is problémák vannak. Elmúlt az az idő, amikor sorban állás volt egy-egy adott gyár előtt. Legalábbis a Dunántúlon ez a helyzet, Észak-Dunántúlon pedig még durvábban. Ezt szerintem nem fogja tudni lekövetni a gazdaság..
Igazad van, menjünk biztosra, és öljük meg őket mielőtt még megszülettek volna. :D Hogy tudsz ennyi agysejttel lélegezni?
Nem csak a kivándorlás a legnagyobb probléma hazánkban, hanm a romló egészségügyi szolgáltatás, oktatás!
Majd jönnek a kommentek, hogy a "migráns áradat és a betelepítés" lesz a legnagyobb baj. :D
Ha most még nem is ez a legnagyobb probléma,de pár év múlva ez lesz.
Valóban sokan nem is vállalnak gyereket,vagy csak 1-2t maximum. Emellett rengetegen költöznek külföldre véglegesen. És nem a dolgozni nem akaró söpredék megy külföldre..Inkább azok, akik szakképzettek,jó szakemberek és akarnak dolgozni.
Marad majd pár szakember meg az élősködők. (c betűsökre gondolok). Emellett el kell tartani még a diákokat és a nyugdíjasokat is..Bár ő tőlük én nem sajnálom a pénzt. Csak amilyen ütemben alakul a népesség, rengeteg nyugdíjas lesz és ehhez képest elenyésző dolgozó ember..
Szerintem szépen összeomlik majd a rendszer. De ne legyen igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!