Mi kellene ahhoz, hogy kilépjünk az EU-ból?
Politikai és katonai szövetséget kellene kötni Oroszországgal, Kínával és baráti jobbot nyújtani Észak-Koreának. Felbontani a diplomáciai kapcsolatot az Egyesült Államokkal és Izraellel. Németországot és annak minden leendő és jelenlegi állampolgárát kollektív háborús bűnösnek kikiáltani.
Így hamar kiléphetnénk az EU-ból.
,,Na és most képzeld el, hogy a jobbikosok 90%-a ezt akarja."
Azért azt tegyük hozzá hogy csak akkor lépnének ki ha a népszavazáson az emberek is úgy döntenének.
Sajnos ez tényleg egy olyan kérdés, amire meg merem kockáztatni, hogy egy népszavazáson a kilépés győzne. Mert az EU ellenes hangulat keltése évek óta zajlik, a magyarok amúgy sem rajongtak érte soha. Meg hát ugye szavazati joga van a határon túli magyaroknak is, akiknek ugyan semmi közük nincs ehhez (egy részük eleve nem is EU tagországban lakik), de valószínűleg ők is inkább a kilépésre voksolnának (már ha lenne képük elmenni szavazni). Persze, mivel egy népszavazás sikerességéhez 50%-os részvételi arány kell, nem fog történni semmi, mivel nem lesz ilyen részvételi arányú népszavazás.
Én egyébként maximálisan hiszen a demokráciában, tehát ha a magyar nép úgy dönt, hogy lépjünk ki, azzal nem hiszem, hogy harcolni kellene. Viszont akkor a kisebbség, akik bent maradtak volna, marhára meg fogja gyűlölni a hazáját. Akkor még azt sem lehet majd mondani, hogy oké, én így nem akarok itt élni, elmegyek, mert hoppá, kiléptünk az EU-ból, senki nem fog minket tárt karokkal várni.
Egy népszavazás kellene, pl. 2018-ban a többi szavazólap mellett elférne még egy ezzel a kérdéssel :
"Akarja-e Ön, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból ?
Igen Nem
Ezt a kérdést minden 4 évenkénti szavazáson fel kellene tenni.
Nem értem hogy miért fosnak sokan ettől a szavazástól mint a legdemokratikusabb intézménytől.
"Ezt a kérdést minden 4 évenkénti szavazáson fel kellene tenni. "
Igaz, hogy a kérdés nincs feltéve, de erről is szavazunk 4 évente!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!