Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az igaz hogyha a FIDESZ...

Az igaz hogyha a FIDESZ nyerni fog 2/3-os többséggel akkor diktatúra lesz Magyarországon?

Figyelt kérdés
én először nem hittem el, de egy ismerősöm mesélte hogy már régen volt Orbán Viktor miniszterelnök (8 évvel ezelött amikor nem nyerte meg a választásokat akkor Ausztriába ment mert bolond lett).de ha most megnyeri akkor kötve hiszem hogy csak úgy 4 év után megint leváltják,ezért diktatúrát akar kiépíteni. szerintetek igaz??? :O
2010. ápr. 9. 21:32
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

nézd, senki sem jós, de egy csomó jelből azt látom, hogy olyasmit akarnak és én félek is tőle, hogy megcsinálnák.

de szerencsére nem lesz meg a 2/3-ad.

2010. ápr. 9. 21:34
 2/20 anonim ***** válasza:
Butaság. EU is szavatolja a demokráciát, és egyéb garanciák is vannak a demokrácia alapjainak biztosítására. Szerinted, ha látnák, hogy egy tagállamban baj van, akkor nem avatkoznának közbe?
2010. ápr. 9. 21:34
 3/20 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a Jobbik és az MSZP diktatórikus, az MDF meg olyan szinten lesz@rja az emberek jólétét, hogy szinte sztálinista.
2010. ápr. 9. 21:35
 4/20 anonim ***** válasza:

"ma 21:34"

az EU nem szól bele a belügyekbe. diktatúra alatt pedig nem csak olyan diktatúrára lehet gondolni ahol az ember lelövik ha rossz szót szól.

de nézd meg szlovákiát, ott is mennyire beleszól az EU ugye? nem? hát igen....

2010. ápr. 9. 21:37
 5/20 anonim ***** válasza:
1989 óta van burzsoá diktatúra nálunk. Elvagy tévedve kedves kérdező!
2010. ápr. 9. 21:38
 6/20 anonim ***** válasza:

Felfoghatjuk így is. De ha az alapvető dolgokon akarunk változtatni kompromisszumok nélkül,akkor vagy kell egy támogató ellenzék,vagy egy 2/3-os kormány. És ha a Fidesz jól kormányoz, akkor alapból megindulhat a gazdasági növekedés,ha betartja ígéreteit,és az emberek úgy reagálnak az intézkedésekre,ahogy ők várják.Stabilabb lábakon áll az ország,tehát egy esetleges probléma egyszerűbben megoldható,és így bizonyíthat a kormányzó párt. Vannak érvek és ellenérvek,de ha adunk egy esélyt akkor majd kiderül.

És nem értek egyet az első válaszolóval,simán benne van a pakliban a 2/3.

2010. ápr. 9. 21:38
 7/20 anonim ***** válasza:

"ha betartja ígéreteit"

milyen ígéreteit? hm?

2010. ápr. 9. 21:40
 8/20 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, mitől lenne diktatúra attól, hogy egy demokráciában teljesen törvényes úton az egyik párt meg merészeli nyerni a választást.

1994-1998-ban az akkori kormánynak kétharmados többsége volt, érdekes módon akkor azok a szocik, akik most "diktatúrától" tartanak, nem vinnyognak. Persze, mert Horn Gyula egy ízig-vérig demokrata volt, akinek a kezébe nyugodtan adható ekkora hatalom, Orbán kezében viszont veszélyes, mert Orbán a sátán.

A kétharmadtól az retteg, aki Orbán valami közveszélyes állatnak tartja. Vagyis a szocik (és azok, akik két éve még szocik voltak, most viszont épp jobbikosnak hívják magukat).

2010. ápr. 9. 21:41
 9/20 anonim ***** válasza:

"És nem értek egyet az első válaszolóval,simán benne van a pakliban a 2/3."

mert miből gondolod, hogy 2/3 lesz? én a sok a hazudozást látom részükről. a sok lebukást botrányt. azt, hogy mindenki a jobbikról beszél. ezt haverom is mondta, náluk is így megy a városukban.

a 2millió kopogtató. Itt az oldalon si panaszolta pár ember, hogy a hivatalban ha nem adták le a fidesznek a kopogtatót, akkor kirúgják őket. közben jöttek a fiatalok akik biciklit kaptak a kopogtatóért. több embertől is olvastam olyat, hogy odaadták nekik de közben jobbikra fognak voksolni, vagy van aki odaadta nekik de elpártolt tőlük. stb

én nem hiszek ebben a 2/3-ban. de már csak 2 nap. meglássuk.

2010. ápr. 9. 21:43
 10/20 anonim ***** válasza:
5%
Rengetegen utálják a Fideszt, mert sunyi, és csak a pofáját jártatja, ez a Fidesz nem az a Fidesz ami annak idején volt. Ez már a mocsok utjára lépett. Csak a tudatlanok szavaznak rá, akik nem ismerik a titkosítást, meg a liszaboni szerződést. Egy nagy kamu a 2/3-ad csak médiahülyítés. Messze a béke segge alatt vannak. Max 20% az ostoba szavazóknak köszönhetően, akik az elkövetkezendő 4 évben legjobban fognak nyávogni!
2010. ápr. 9. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!