Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Oroszországot példaképnek...

Az Oroszországot példaképnek tekintők Magyarországon neveznének el utcát Sztálinról? Vagy megünnepelnék a győzelem napját?

Figyelt kérdés
2016. máj. 18. 16:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, nem tudom, tudtad-e, de már Oroszországban sincs szocializmus. Ellenben neveznék el utcát Horthy Miklósról, Wass Albertről és Nyirő Józsefről.
2016. máj. 18. 18:01
 12/18 anonim ***** válasza:

1. A mai Oroszországot legfeljebb rossz példának lehet tekinteni. (Volt idő amikor sok dologban valóban példaértékű dolgok zajlottak ott.)

2. Sztálin egy véreskezű diktátor, azaz politikai bűnöző volt. Az érdemeit (amelyek kétségkívül voltak), messze felülmúlják bűnei.

3. A Győzelem Napját május 9-ét ünnepnek tekintem, mert ez a német fasizmus feletti győzelmet és a II. világháború végét jelentette Európában.

2016. máj. 18. 18:42
 13/18 A kérdező kommentje:

"Kérdező, nem tudom, tudtad-e, de már Oroszországban sincs szocializmus."

Nem, fogalmam se volt róla.

2016. máj. 18. 19:41
 14/18 A kérdező kommentje:

"ennek ellenére nagyhatalommá tette oroszországot nagysága elvitathatatlan viszont sok rosszat is tett ezért van az hogy a fele támogatja a fele nem a sztálin szobor állítást oroszországban."

Rendben, én is tudom az okát, de nem ez volt a kérdés.

2016. máj. 18. 19:43
 15/18 anonim ***** válasza:

A Győzelem napját most is megünneplik,a Magyar Állam is képviselteti magát, biztosít 15-20 fős díszőrséget. Viszonylag elég komoly megemlékezés van.

Itt egy videó a tavalyiról:

https://www.youtube.com/watch?v=bNwWNw8p9Rs

Sztálin utca? Ha így haladunk a magyar-orosz kapcsolatokkal, illetve a diktatúra felé akkor lehet, hogy előbb-utóbb talán lesz.

2016. máj. 18. 21:04
 16/18 anonim ***** válasza:

'mert ez a német fasizmus feletti győzelmet és a II. világháború végét jelentette Európában.'

Csak szólok, fasizmus Olaszországban volt, Hitler bagázsa a nemzetiszocializmust-röviden nácizmust-vallotta.

2016. máj. 18. 21:16
 17/18 anonim ***** válasza:

16!

A "fasizmus feletti győzelmet" az oroszok kezdték el használni, és így vették át többek közt a magyarok is. Az oroszok mind a mai napig így használják. Régi emlékműveken és könyvekben is így szerepel. Így lett megszokott.

2016. máj. 18. 21:25
 18/18 anonim ***** válasza:

'A "fasizmus feletti győzelmet" az oroszok kezdték el használni, és így vették át többek közt a magyarok is.'

Tőlem aztán az oroszok a hottentották nevet is mondhatják, a magyarnak a rendes nevet kéne használni. Már nem azt a korszakot éljük, mikor Moszkva vezetése dirigált minden kérdésben.

Nekem egyszerűen csípi a szemem, ha egy diktatúra eszméjét helytelenül nevezik meg.

2016. máj. 18. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!