Miért van a skandináv országokban olyan jólét és nálunk miért nincs?
#9 amikor te túlzott liberalismusról, meg migránsproblémákról beszélsz, akkor teljesen egyetértesz Breivikkel, aki azt mondta hogy az országot elárasztó muzulmánok miatt mészárolta le azt a baloldali gyerektábort. Ahoz képest két sorral később elkezded szidni, miért? Nem pont azt csinálta amire te is buzítasz?
A skandináv országok gazdagságának oka, hogy bővelkednek természeti erőforrásokban ( svéd vasérc) és számukra a legkedvezőbb feltételek tudják kihasználni ezeket, nem úgy mint az afrikai országok ahová odamegy egy amerikai cég, lerabolja a bányát, lefizet pár politikust, és az esetleges adóbevételt is mind elköltik a vezetők luxuskiadásaira vagy fegyverekre.
"Na igen. Szerintem valahol itt van a probléma. Az átlag magyarnak valahol unalmas a kulturált élet, ezért nem is vágyik rá, ennélfogva pedig nem is lehet Magyarországból igazán fejlett ország."
Az alapkérdés az lenne, hogy mit értesz kultúra alatt. Én diplomás vagyok, az egész családom az, azt gondolom kulturáltak vagyunk. Budapest, ahol élek kulturális szempontból egy egészen jó hely. Rengeteg kiállítás, koncert, egyéb program elérhető. Nem annyira, mint mondjuk Bécsben, de egyáltalán nem vagyunk lemaradva ezen a téren. Ha kultúra alatt azt érted, hogy tiszták az utcák, stb., akkor ez egy teljesen más kérdés. Ebben nem vagyunk olyanok, mint mondjuk a németek, de én Berlint sem gondolom különösebben tiszta városnak, ahol sok az ember, ott kosz is lesz.
A gazdasági fejlettség viszont teljesen más lapra tartozik. Ez legfeljebb az elit pénzügyi kultúrájával áll kapcsolatban.
Szociáldemokrata felfogás.
Feudalizmus elvetése.
Az értelmiségi ott nem hiszi magát istennek,nem sznobok és fellengzősek,a szakmunkások meg nem tudatlan,,proli véglények.
Kiegyenlített társadalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!