Szerintetek ki kéne ( politikus, bármely időből ) Mo-nak?
Hát jó sok lehetne:
Szent István, Hunyadi Mátyás, Mária Terézia, Ferenc József, Bethlen István, Teleki pál, Kádár János, Antall József(tudom furcsa, de meglehet érteni) , és ma: Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Dávid Ibolya, szóval mindazok akiket eltávolítottak, hamisan vádolták és eltüntették.
Ezcsak felülees, mindet megtudnám indokolni, de itt nagyon kevés a hely. :D
Ja++ #11 es vagyok:
Roosevelt-et a New deallel kihagytam, meg Vladimir Iljics Lenin-t a NEP-el.
Akiket felsoroltam voltak a legalkalmasabbak a vezetésre, és rájuk lenne most szükség
'meg Vladimir Iljics Lenin-t a NEP-el.'
Lenint semmi szín alatt nem venném be a bandába, csak szólok.
'Lenin nem volt olyan mint a többi kommunista. :D. Sokkal értelmesebb vezető volt. De ez csak töri'
Akkor javaslom nézz utána jobban.
'Tényleg? Lenin? Nem Stálinra gondolsz? A kettő teljesen más. De ez csak töri'
Igen, ez csak történelem, de tévedésbe esik az, aki csak Sztálint ítéli el. Ennek persze volt alapja, mivel az alapítót, Lenint igyekeztek tisztára mosni minden gazemberség alól, hiszen hogy nézett volna ki, ha már a rendszer megteremtőjéről kiderül, végső soron nem volt különb az utódjától. Sztálinnak csak azt lehet felróni, hogy a rendszert tökéletesítette és kiterjesztette azt a párttagokra, minden másban Lenin módszereit követte. A diktátor igen művelt személy volt, de szellemi kapacitását egy gonosz eszme szolgálatába állította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!