Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy tőlünk...

Miért van az, hogy tőlünk nyugatra többszörös bért kapnak az emberek, de sok termék ugyanannyiba kerül, esetleg 10-20% kilengés van?

Figyelt kérdés

Én úgy tudtam, hogy ha növeljük a fizetéseket, akkor az árak is arányosan nőnek velük.

Vagy nem?

2016. máj. 3. 08:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Az árak nem nőnek automatikusan a bérekkel együtt!A kereslet növekszik, de csak annak a terméknek nő az ára, ami nagyon keresett.
2016. máj. 3. 09:06
 2/5 anonim ***** válasza:
45%

Ezt a dumát csak akkor kell hallgatni mikor a minimálbér emelésről van szó.

Egyébként a gyakorlatban meg nagyon nem ez van.

Ausztriában ugyanúgy 2 euró 1 kg paradicsom mint pl nálunk, meg több élelmiszer hasonló árban van.

2016. máj. 3. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
ja az élelmiszer meg a tárgyi termékek igen, de a szolgáltatások és az ingatlan sokkal drágábbak, és ez teszi ki a kiadások 70%-át
2016. máj. 3. 10:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem kerülnek ugyanannyiba az áruk.

És pont az élelmiszer az ami nagyon drága pl Belgiumban vagy akár Görögországban.

Amit elfelejtettél azok a lakásárak és a lakhatási költségek. Na azok kb 2-szeres vagy 3-szoros szorzóval működnek Nyugat Európában.

Egyszer kiszámoltam, reálértékben egy átlag német melós 2-szer annyit keres mint egy átlag magyar. Ez pedig a munkerőpiaci helyzet miatt van.

"Én úgy tudtam, hogy ha növeljük a fizetéseket, akkor az árak is arányosan nőnek velük. "

Nem teljesen. Ez csak a nagy humán munkaerőt kívánó ágazatokban lehetséges pl fodrászat szolgáltatások stb. A többiben nem, vagy csak korlátozottan történik ilyen.

2016. máj. 3. 11:07
 5/5 anonim ***** válasza:
hulyeseg, amit mo n megveszel 500ert, kulfoldon megveszed 200ert
2016. máj. 3. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!