Én nem is tudtam, hogy tüntetnek.
Szóval nem.
Most megkapom a lepontozásom, de igazuk van.
Taxi: Sokféle engedély és kötelezettség, kötött ár.
Über: szabályozatlan, és éppen ezért lehet olcsóbb, mivel nem kell fizetnie az engedélyek és kötelezettségeknek megfeleléséért.
Ez kb. olyan mintha lenne egy boltod ahol csak ellenőrzött minőségi árut adhatsz, majd később melléd költözik egy másik bolt, ahol az utcán vásárolt tárgyakat árulnák, számla nélkül.
Ha a te megélhetésedről volna szó, te sem hagynál fel a számodra fontos érdekeltségű ügyben való tüntetéssel. Itt nem politikai, elvi kérdésről van szó, mint a tanárok esetében, amibe egy idő után minden résztvevője beleun.
Az ember a saját kenyerét biztosító ügyben bármeddig képes tüntetni - mert mi mást is tehetne, ha erre építette fel az életkörülményei fenntartását? A másik lehetőség, hogy szépen lassan éhenhal, ha ellehetetlenítik az egyetlen bevételi forrását, és kitúrják az addigi megélhetéséből más piaci szereplők. A számlák minden hóban való folyamatos megérkezése emlékezteti őt a munkahelye miatti tüntetések ismételt szükségességére, ezért nem lesz vége soha, amíg nem érzi biztosítottnak az addigi életét, ha öt évig, akkor öt évig - még mindig jobb aktívan küzdve éhenhalni, mint passzívan nézve.
Ahogyan a rákos is elmegy afrikai törzsi szertartásoktól kezdve a mormonokig bárkihez. Ilyenkor már mindegy, mi veszteni való is lehetne az egyenesen lefelé vezető úton. Csak ellensúlyt tartani, vagy hagyni lezuhanni.
Mindenki más is így tenne, az évek nem számítanak, az adott helyzet fennállása dönti el, hogy meddig tart a tüntetés.
"Taxi: Sokféle engedély és kötelezettség, kötött ár.
Über: szabályozatlan, és éppen ezért lehet olcsóbb, mivel nem kell fizetnie az engedélyek és kötelezettségeknek megfeleléséért. "
Tudom, utólag okos az ember, de a taxisok maguknak kérték a szabályozást. Arra nem gondoltak, hogy szabad versenyben bárki hozhat létre új, hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozást, amivel aztán nem fogják tudni felvenni a versenyt, mert túl vannak szabályozva.
Az Über egyébként nem törvénytelen, csak nem vonatkoznak rá azok a szabályok, amiket a taxisok magukra kértek. Ez még nem szabálysértés, ennek elvén egyetlen vállalkozást se lehet felszámolni.
Amúgy nagyon gyorsan lehetne orvosolni a problémát, nem tudom, miért húzzák annyira ezt az ügyet.
Azt azért kiemelném, hogy nem mondtam hogy törvénytelen.
"Ők kérték a szabályokat"
Hát ezt nem tudtam de nem az a lényeg, hanem az, hogy a betartandó szabályokat az überesek azért nem kell betartsák mert....máshogy hívják őket?
Szóval uott tartunk. A taxisok kötelezettségei és szabályaik meggátolják hogy versenyképesek legyenek.
(Gondolom ha a kormány nem engedne nekik(de sztem fog), akkor ők is inkább überesnek állnának. De lényegesen nagyobb hasznuk lenne ha taxisként elérnék, hogy az überesekre is uazok a szabályok vonatkoznak, mondhatni ők is taxik lennének, ahogy gyakorlatilag azok is)
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!