Ti milyen politikai oldalt támogattok (jobb-bal)?
Jobb, jobbközép, bal, balközép?
Csak ennyi a kérdés, nem kell pártot mondani.
Én szeretnék egy
-valóban baloldali (szolidáris és esélyegyenlőséget teremtő),
-valódi liberális demokráciát építő (emberi és polgári jogokat tisztelő),
-elkötelezetten zöld (fenntartható társadalmat építő),
-elkötelezetten összefogás- és integrációpárti
politikai erőt támogatni, de ilyet nemigen látok.
Szerintem senki sem igazán bal- vagy jobboldali, hanem egyfajta keverék. Én is így vagyk ezzel, van, amiben baloldali vagyok, van amiben jobb.
Ha nagyon ragaszkodsz egy választáshoz, akkor legyen bal.
És mi lenne, ha az embereket nem osztanánk be állandóan kategóriákba, főleg olyanokba, amelyek szekértábor harcot vívnak egymással ráadásul a lehető legundorítóbb, legocsmányabb módon.
Vannak dolgok, amikről liberálisan gondolkodok és vannak amikről úgy vélekedek, mint egy őskonzerv. Vannak önálló gondolataim és egyedi világképem. Nem kívánom beleszuszakolni egy, már a 19. században mások által előre legyártott ideológiákba, amit a mai magyar politikai pártok olyan mértékben felosztottak és kisajátítottak, hogy azonnal lehet asszociálni. Nem akarom, hogy bármelyik idióta párttal vagy annak a hívőivel azonosítsanak.
Üdv, a kurzusokon kívülről.
Tökéletesen elhibázott kérdés. Aki a kínálatból választ, a fellegekben él, és ne csodálkozzon, ha rosszul jár.
Támogatni az értelmes, előrevivő dolgokat lehet, és ez nem jobb, vagy baloldal függő. Az értelmes dolgok kivitelezésének módja jobb és baloldalfüggő. Merthogy egy dolgot sokféleképpen lehet megoldani.
De a rossz, sőt mocskos cél kijelölése nem oldalfüggő, azt mindegyik képes. Ennek belátásához elég körbenézni a világban.
Nekem jelenleg majdnem mind1, csak ne legyen/lenne bűnöző.
De talán valami közép lenne az ínyemre. (És zöld)
Pont ezért vagyok komoly dilemmában, mert akik még nem bizonyìtották, hogy lopnak, azok eléggé szélsőségesek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!