Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akkor is lehet a Fidesznek...

Dávid kérdése:

Akkor is lehet a Fidesznek kétharmada, ha az MDF-LMP is bejut, és a listás szavazatok kevesebb, mint 66%-át kapja?

Figyelt kérdés

Valahol olvastam, hogy 60% körül már meglenne a kétharmad.. Mivaaan?! Valaki érti ezt a választási rendszert?!

Kérlek csak a kérdésre válaszoljatok és ne a fent említett 3 pártot gyalázzátok. köszi.

2010. ápr. 7. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyedül nem lesz 2/3.
2010. ápr. 7. 18:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem de én is ugyhallotam hogy ilyen 56-57% tol már 2/3
2010. ápr. 7. 18:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Aki nem tud értelmesen hozzászólni az tartsa magában, kedves Jobbikosok, köszi. [első kommentelőnek]

Hihetetlen ez az állandó szereplési vágy.

2010. ápr. 7. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=KIDrLGuaHeE

Rövid ismertető a választásról. 2:50-nél kezdődik, hogy miként osztják ki a mandátumokat.

Amúgy annyi az egész, hogy ha a FIDESZ 50-55% között kap listán, és az egyéni választókerületek 90%-át megnyeri (ami már önmagában majdnem elég az 50%-os többséghez), akkor megvan nekik a 2/3.

2010. ápr. 7. 18:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Sehogy nem lehet. Illetve nagyon kicsi az esélye.
2010. ápr. 7. 18:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha az egyéni körzetek nagy részét besöpri és listán kap legalább 55%-ot, akkor meg lesz nekik. De szerintem nem lesz, a Jobbikkal együtt lesz meg, így a két párt kénytelen lesz együttműködni.
2010. ápr. 7. 20:48
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat, a 2jobbikosétól eltekintve hasznosak voltak!

4 év múlva ezt tuti h megint el fogom felejteni:)

2010. ápr. 8. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!