Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért követlenek a tanárok...

Miért követlenek a tanárok fizetésemelést (és más egyéb dolgokat), ha ők maguk a teljesítményük alapján még a jelenlegi fizetést sem érdemlik ki?

Figyelt kérdés

Tudjátok két fajta tanár van. Van a jó tanár, aki jól tanít. Aki akkor is megtanítja az anyagot, ha a kormány akadályozza benne. Aki 50 ezer forint fizetéssel is napi 8 órát oktat, mert ő azért ment el tanárnak, mert oktatni szeretne. Ő vállalta, hogy ennyi lesz a fizetése. Lediplomázott, tudta (legalábbis sejtette), hogy mennyi fog majd keresni, és BEVÁLLALTA!!

És vannak a rossz tanárok (kb. a tanárok 99,9%-a), aki szintén jól tudta, hogy mennyit fog keresni, mégis elment tanárnak. Elment, de tanítani nem tud, a tananyagot nem adja le, mert magyarázni nem tud, és úgy próbál emiatt kedvezni, hogy alig van követelménye. Akik miatt csak megutálják a diákok az adott tantárgyat, és saját tehetetlenségét ráfogja a kormányra. És ezen felül még a diákokat sem tudja megnevelni. Az ilyen selejtes tanárok vannak a legjobban felháborodva, pedig hiába szidja a kormányt, nem azért nem tud tanítani, mert a fidesz kiszúrt vele, ha nem mert NEM TUD TANÍTANI!!

A fidesz sok mindenben szar. Sok mindent elront. És igen, amit csinál, azt is sokszor úgy csinálja, hogy ő azzal jól járjon. De akármilyen szar is a fidesz, attól még a tanárnak az a kötelessége, hogy tanítson. És ha a tanuló hülye, és pofázik órán, és nem tud tőle tanítani, akkor a tanár ne a fideszt szidja. Ha nem tud megfelelő szigorral fellépni, akkor ne a fideszt szidja, mert a tanár fellépése nem a fidesztől függ. Az, hogy nem adja le az anyagot, és hogy a 45 percből 15 percet késik minden órán, és hogy 10 perccel előbb elenged minket, nem a fidesz hibája, hanem a TANÁRÉ! Annak, aki tanít minket, ő neki kéne megszerettetni velünk a tantárgyat. De a diákokkal nem tud bánni, azt a kevéske tudását pedig képtelen átadni. Igen, hibások a tanulók is, akik hihetetlen pofátlanok, hibás(?) a fidesz is, mert elég keveset fizet lediplomázott oktatóknak, de a tanárok is, mert mindent ráfognak a kormányra, maikor a kormánytól függetlenül le kéne tudniuk adni az anyagot érthetően. Amikor ha valaki végre valahára kérdez tőle, akkor nem kéne ordibálni vele, de más miatt a tanulókra rá se szól.

Nem minden tanárra vonatkozik ez. Akinek nem inge, ne vegye magára. És kérem, hogy ha ezt olvassa egy tanár, akkor ne jelentse a kérdésem, mert igazat állítok, és a jelenlegi helyzetet nem úgy tudjuk majd megoldani, hogy a fidesz emeli a béreket, hanem úgy, hogy a tanárok elismerik azt, amit én itt mondtam. És megváltoznak. De SOHA! Soha nem lesz változás, ha azok a tanárok, akikre ez vonatkozik, egyszerűen megsértődnek rajta, és nem képesek felismerni, hogy az egészben ők is hibásak. Tanárok VÁLTOZZATOK MEG!! És akkor majd a leendő generációból kikerülő politikusok emelni fogják a tanárok béreit!

A kérdés adott (ott legfelül), ez csak a bevezető volt. Legyetek szívesek ezek után választ adni, hogy a tanárok mégis mi jogon követlenek akármit is a fidesztől, amikor a többség sem nevelni, sem tanítani nem tud. Tisztelet a kivételnek. Ők megérdemelnék a fizetés emelést.

2016. ápr. 26. 21:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%
Miért jut minden napra egy hülye, aki megkérdezi, hogy miért akarnak béremelést a tanárok? Miért nem látjátok, hogy NEM ez a céljuk? Nem több pénzt akarnak, hanem megfelelő körülményeket ahhoz, hogy tisztességesen elvégezhessék a munkájukat. Fizetésemelést a többi iskolai dolgozónak kérnek, akikkel eddig senki nem foglalkozott. Pontosan azért tüntetnek, hogy az iskola ne hozzád hasonlóan gondolkodó, szemellenzős generációkat termeljen ki.
2016. ápr. 26. 23:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha a tanár 50ezer forint fizetéssel is napi 8órát oktat, felkopik az álla."Aki akkor is megtanítja az anyagot,ha a kormány akadályozza benne".Ebben egyetértünk,szerintem is akadályozza,de miért?Nem hiszem egyébként,hogy amikor lediplomáznak,arra készülnek,hogy napi 8órát oktassanak "50000-ért",plusz még a kormány is akadályozza a munkavégzésben.Mondjuk azt nem tudom,hogy ezt a 99,9%-ot (rossz tanárok) arányát honnan veszed. Gondolom,olyat akartál írni,ami "jó nagyot szól".Hát, szerintem inkább komolytalanná tetted vele saját magadat. "A fidesz sok mindenben szar.Sok mindent elront.És igen,amit csinál,azt is sokszor úgy csinálja,hogy ő azzal jól járjon".Na,ezekkal a megállapításaiddal egyet lehet érteni.Egyébként egy kicsit sajnállak,amiért te pont csak ilyen tanárokat fogtál ki.Már legalábbis,ha nem túlzol,hogy ezzel igazold magadat.
2016. ápr. 26. 23:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Uncsi

Uncsi mert már legalább milliószor el lett mondva, hogy nem a tanárok nem béremelés miatt tüntetnek. A Hermanos tanárok levelével kezdődött az egész és amikor a kormánypárt már nem tudott mit kezdeni a növekvő elégedetlenséggel Orbán beböfögte, hogy fizetés emelést akarnak. A drágalátos kormánypárti szavazók meg kérdés nélkül benyalják, ahelyett, hogy vennék a fáradtságot és elolvasnák a nyílt levelet. Azóta már a baloldal is rávetette magát a megmozdulásra (látva, hogy mekkora tömeget mozgat meg) és már ki is facsart belőle mindent néhány szavazatért és itt még mindig kétnaponta kell megválaszolni ezt az idióta kérdést.

Igen. szükség van a közoktatási intézményekben a bérrendezésre, de nem a pedagógusokéra, hanem a többi személyzetére (titkárok, takarítók, karbantartók), akik valóban nevetséges összeget keresnek (legalább is az általam ismert intézményekben).

Tele van hülyeséggel

Mert egy csomó olyan dolgot hozol fel, ami egyáltalán nem vagy nem közvetlenül a tanár feladata lenne, mert eleve az egész rendszer sz*ros, ami körbe veszi ezt az egész f*stos, elavult 19. századi poroszos oktatási rendszert.

A gyereket nem azért nem fegyelmezi a tanár, mert lusta, hanem mert minden eszközt kivettek a kezéből. És még a szülők sem partnerek. Az iskola elsősorban oktatási intézmény, míg a nevelésnek elsődlegesen a szülő feladata lenne. Nem lehet úgy órát tartani, ha közben folyamatosan 3-4 renitens gyerek (adott esetben több H-s) olyan alapvető viselkedési formákkal nincs tisztában, mint a ne rúgd fel az osztálytársadat vagy, hogy tanárnak (meg úgy alapvetően felnőttnek) nem feleselsz vissza. Nincs idő különfoglalkozást tartani, mert rajtuk kívül még van 20 gyerek a teremben és nem csak nekik van valamilyen problémájuk. Ha adott esetben pedig adsz neki egy kokit vagy egy tockost, azonnal jön a szülő, aki egész nap kb. abban a negyed órában foglalkozik a gyerekkel, amíg reggel elhozza iskolába, majd délután haza viszi a TV elé és még ő háborog, meg panaszol/feljelent és a tanárt hurcolják meg. És akkor még szerettesse is meg vele a tantárgyat úgy, hogy semmibe veszi a tanárt.

És ez még csak egy dolog volt és nagyon látszik, hogy a kis picike diák fejeddel még baromira nem látod át az egészet, hogy már a főiskolától/egyetemtől kezdve, milyen kontraszelekció megy végbe a képzés során, hogy milyen elavult tanítási módszereket adnak el spanyolviaszként a leendő tanároknak, hogy miként ölnek ki belőlük minden kreativitást és hogyan tokozódnak be vidéki kis iskolákban, hogyan égnek ki már az első években vagy miként rostálódnak ki a valóban jó tanárok. Én láttam ezeket a folyamatokat és részese voltam és igen valóban vannak idióta, lusta, begyöpösödött, vén-hülye tanárok és sok ilyen van, csak azt is látni kéne, hogy milyen folyamatok vezettek/vezetnek ide. És a jelenleg végrehajtott NAAAAGY "reformok" ezeken a folyamatokon semmit nem változtatnak. Egy kalap szarvasgombát nem ér az egész. Az új minőségbiztosítási rendszer mindent csinál (többek között egy rakat felesleges adminisztrációt és megterhelést) csak éppen minőséget nem biztosít.

és személyes sértettséggel

Mert nyilvánvalóan baromira frusztrált vagy néhány tanárod miatt, akik miatt megszületett ez a kérdés. Hülye tanárok mindenhol vannak, de olyan nincs, hogy minden tanár hülye. Ha minden tanár hülye, ott már a diákkal van a baj, mert az azt jelenti, hogy semmit nem tud. És ez manapság még nagy arccal is társul, mert hőbörögni meg követelőzni azt már tud. Mert neki jár! Ugye? (És ez nem csak a diákokra, hanem az emberek többségére is vonatkozik.)

Nem megy a suli, pocsékak a jegyeim: "Tanárok VÁLTOZZATOK MEG!"

Idegesít a forgalmi dugó: Autósok VÁLTOZZATOK MEG! Járjon mindenki más biciklivel!

Zavar a sok szemét a környéken: "Szemetelők VÁLTOZZATOK MEG!"

A hét egy napján nem tudok elmenni vásárolni: "A zárva tartás VÁLTOZZON MEG!" (Érzem a felém áradó utálatot, most nagyon sok emberke lelkébe belegázoltam :D )

Mindenki "VÁLTOZZON MEG!", csak azért, hogy neked jó legyen, hogy neked ne legyen kényelmetlen, hogy a kisujjadat se kelljen mozdítani és már csak egy sörre meg az Éjjel-Nappal Budapestre legyen gondod, de az, hogy akár csak egy szalmaszálat is keresztbe tegyél a változásért......

"Hát azt mégis hogy gondolod!?

- Hogy ÉN figyeljek órán, amikor Mariska se!?

- ÉN járjak biciklivel 20 km-ről!?

- Hátnanehogymá'n ÉN szedjem össze MÁS szemetét!?

- Jóhogy nem má'! Hát ha én aznap akarok menni vásárolni!"

2016. ápr. 27. 00:45
 14/16 anonim ***** válasza:
54%
Milyen érdekes, hogy máshol meg megérdemlik...
2016. ápr. 27. 05:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Kérdező! Te mennyi fizetést kapsz a fideszes hűbéruraidtól az itteni propaganda teljesítményed alapján?
2016. ápr. 27. 08:49
 16/16 anonim ***** válasza:
5%

Vannak tanár ismerőseim, sőt rokonaim.

Ők nem értenek egyet a tüntetéssel.

Rengeteg tanár tényleg nem érdemel semmit sem, és ôk azok, akik akadályozzák a jó tanárokat.

2016. ápr. 27. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!